Bjuds in i en värld av mystik, mörker och ASMR när svenska Daydream Kelly ger oss singeln Traitor. I mitt tycke är detta fängslande bra och faktiskt både nyskapande, experimentellt och spänner över flera olika genre av musik. Ett av mina absoluta favoritdelar i låten Traitor är vid 2:06 när de otroligt läckra soul-körerna kommer in och bara golvar en. Att Daydream Kelly därtill har valt att plockat in ASMR-ljud, som förvisso kan uppfattas obehagliga, men i den miljö de placeras i bara tillför till helheten är ju ett genidrag av artisten. 

Nordiska Favoriter

Såhär säger Daydream Kelly om ASMR-draget:

“Traitor är väldigt mörk och mystisk med glimtar av hoppfullhet. Det finns många detaljer att lyssna efter och låten är full av överraskningar.”

Om inte detta är nytänkande och innovativt så vet jag inte vad. Valet av dessa ljud fungerar även klockrent med låtens tema. Då Traitor tar upp ämnet ”att kämpa med sina hjärnspöken” och brottas med sina egna tankar. Såhär säger artisten själv om det: 

”Jag brottas ofta med hjärnspöken som förmodligen alla gör mer eller mindre. De här spökena som egentligen bara finns i ens huvud kan ibland bli lite för verkliga och göra så att man börjar tvivla, kanske på en annan person, eller på sig själv.”

Detta är musik bortom pop och bortom genre, det är brytande av ny mark inom musikskapande. Jag uppskattar verkligen den artistiska känslan som Daydream Kelly ger till sin musik, om något skulle detta kallas konst i form av musikskapande. Det känns som att artisten vill skapa en plats där människor helt fritt får uttryck för sin känslor och inre liv. Något som jag definitivt är all for. Vi ser med spänning fram emot kommande musik från Daydream Kelly. Fram tills dess lyssnar vi på den lysande singeln Traitor

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011