Bjuds in i en värld av mystik, mörker och ASMR när svenska Daydream Kelly ger oss singeln Traitor. I mitt tycke är detta fängslande bra och faktiskt både nyskapande, experimentellt och spänner över flera olika genre av musik. Ett av mina absoluta favoritdelar i låten Traitor är vid 2:06 när de otroligt läckra soul-körerna kommer in och bara golvar en. Att Daydream Kelly därtill har valt att plockat in ASMR-ljud, som förvisso kan uppfattas obehagliga, men i den miljö de placeras i bara tillför till helheten är ju ett genidrag av artisten. 

Apple Music

Såhär säger Daydream Kelly om ASMR-draget:

“Traitor är väldigt mörk och mystisk med glimtar av hoppfullhet. Det finns många detaljer att lyssna efter och låten är full av överraskningar.”

Om inte detta är nytänkande och innovativt så vet jag inte vad. Valet av dessa ljud fungerar även klockrent med låtens tema. Då Traitor tar upp ämnet ”att kämpa med sina hjärnspöken” och brottas med sina egna tankar. Såhär säger artisten själv om det: 

”Jag brottas ofta med hjärnspöken som förmodligen alla gör mer eller mindre. De här spökena som egentligen bara finns i ens huvud kan ibland bli lite för verkliga och göra så att man börjar tvivla, kanske på en annan person, eller på sig själv.”

Detta är musik bortom pop och bortom genre, det är brytande av ny mark inom musikskapande. Jag uppskattar verkligen den artistiska känslan som Daydream Kelly ger till sin musik, om något skulle detta kallas konst i form av musikskapande. Det känns som att artisten vill skapa en plats där människor helt fritt får uttryck för sin känslor och inre liv. Något som jag definitivt är all for. Vi ser med spänning fram emot kommande musik från Daydream Kelly. Fram tills dess lyssnar vi på den lysande singeln Traitor

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.