Det är äntligen dags för Uppsalabandet The Rhymes att följa upp det självbetitlade debutalbumet som släpptes i fjol. Då hette låtarna bland annat Säffle, Love to long och Homerun. Albumet fick bra uppmärksamhet i musikpress och sångaren Tomas Rimeika Karlsson i bandet besökte bland annat Göteborg för en poddintervju med undertecknad.

Nordiska Favoriter

Nya singel heter Never collide och illustreras med hjälp av en neonfärgad radiobil på omslaget. Den typ av bil som är gjort för att krocka med andra förare. Fyndigt, säger jag. För låten i sig är ett desperat rop efter närhet och längtan efter att bli berörd. Något som känns än mer aktuellt nu under pandemin när social distansering är det nya svarta och kramar är något man bara drömmer om.

”Senaste tiden har många varit så isolerade. Det bryter ned oss som en relation utan fysisk närhet bryter ner oss.”

Never collide i sig bjuder oss på skönt medryckande indiepop. Melodin och arrangemanget av låten gör att den känns som ett frihets-anthem, vilket är nice. Lägg sedan till en skvätt av powerpop á la 80-tal i produktionen. Låten kanske inte känns som en kram, men den kan definitivt peppa oss att hålla ut en liten stund till tills vi ”can collide”.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011