Det är äntligen dags för Uppsalabandet The Rhymes att följa upp det självbetitlade debutalbumet som släpptes i fjol. Då hette låtarna bland annat Säffle, Love to long och Homerun. Albumet fick bra uppmärksamhet i musikpress och sångaren Tomas Rimeika Karlsson i bandet besökte bland annat Göteborg för en poddintervju med undertecknad.

Nya singel heter Never collide och illustreras med hjälp av en neonfärgad radiobil på omslaget. Den typ av bil som är gjort för att krocka med andra förare. Fyndigt, säger jag. För låten i sig är ett desperat rop efter närhet och längtan efter att bli berörd. Något som känns än mer aktuellt nu under pandemin när social distansering är det nya svarta och kramar är något man bara drömmer om.

”Senaste tiden har många varit så isolerade. Det bryter ned oss som en relation utan fysisk närhet bryter ner oss.”

Never collide i sig bjuder oss på skönt medryckande indiepop. Melodin och arrangemanget av låten gör att den känns som ett frihets-anthem, vilket är nice. Lägg sedan till en skvätt av powerpop á la 80-tal i produktionen. Låten kanske inte känns som en kram, men den kan definitivt peppa oss att hålla ut en liten stund till tills vi ”can collide”.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply