Svenska Buster Moe har länge legat högt på listan över Svenska artister jag ser upp till. Med miljontals streams på Spotify och en rejäl skara fans är artisten dock inte riktigt lika känd för den breda massan. Något i alla fall jag tror kommer ändras med singeln Seventeen. Vågar jag utan att på något sätt förnärma säga att denna singel är den mest kommersiellt gångbara artisten släppt. Och med kommersiellt gångbar menar jag i paritet med megartister som Luis Capaldi och Ed Sheeran. Alltså pratar vi rent hypotetiskt om miljarder streams istället för miljoner. Så ja, jag vågar nog säga det utan att förnärma Buster Moe. 

Singeln Seventeen är en vackert ihopsnickrad pop-låt där det är Busters röst är den klara stjärnan. Och ska vi prata röst så besitter denna kille en stämma som går rakt in i hjärtat och ger rysningar över hel kroppen. Låten blandar känslor av glädje och sorg, den blickar även tillbaka på nostalgiska ögonblick ur ungdomen. Seventeen speglar en tid då man var fylld med ogenomtänkta beslut, sprudlande o-riktad energi och en känsla av att känna sig vilsen i sitt sammanhang. Rätt och slätt säger sångaren är visare nu än när han var 17 år.

Låten bjuder på lagom mängd avskalad organisk produktion blandat med vacker stämsång. Som såklart stegras och stegras och stegras för att tillslut resultera i ett crescendo av stråkar, subtila syntar och Busters vackra stämma en oktav upp. 

Så j***a bra och ni hör singln Seventeen i bloggen.  

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply