Svenska Buster Moe har länge legat högt på listan över Svenska artister jag ser upp till. Med miljontals streams på Spotify och en rejäl skara fans är artisten dock inte riktigt lika känd för den breda massan. Något i alla fall jag tror kommer ändras med singeln Seventeen. Vågar jag utan att på något sätt förnärma säga att denna singel är den mest kommersiellt gångbara artisten släppt. Och med kommersiellt gångbar menar jag i paritet med megartister som Luis Capaldi och Ed Sheeran. Alltså pratar vi rent hypotetiskt om miljarder streams istället för miljoner. Så ja, jag vågar nog säga det utan att förnärma Buster Moe. 

Apple Music Svensk Pop

Singeln Seventeen är en vackert ihopsnickrad pop-låt där det är Busters röst är den klara stjärnan. Och ska vi prata röst så besitter denna kille en stämma som går rakt in i hjärtat och ger rysningar över hel kroppen. Låten blandar känslor av glädje och sorg, den blickar även tillbaka på nostalgiska ögonblick ur ungdomen. Seventeen speglar en tid då man var fylld med ogenomtänkta beslut, sprudlande o-riktad energi och en känsla av att känna sig vilsen i sitt sammanhang. Rätt och slätt säger sångaren är visare nu än när han var 17 år.

Låten bjuder på lagom mängd avskalad organisk produktion blandat med vacker stämsång. Som såklart stegras och stegras och stegras för att tillslut resultera i ett crescendo av stråkar, subtila syntar och Busters vackra stämma en oktav upp. 

Så j***a bra och ni hör singln Seventeen i bloggen.  

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.