Album-debuterande Douglas är troligtvis en nykomling för den stora massan men artisten är absolut ingen främling för musik. Tidigare har hon varit en flitig bakgrundssångerska till välkända band. Med singeln Seventeen gör sig artisten redo för det kommande albumsläppet och bjuder på glimrande experimentell indie-tronica. Artisten har format en unik blandning mellan organiska instrument och klassisk indie-musik som möter futuristiska inslag av elektronisk musik. I singeln Seventeen skapas något alldeles säreget där dåtid och framtid möts på ett sätt som både är spännande och helt nytänkande. Om singeln låter såhär spännande kan jag inte vänta med att sätta tänderna i albumet. 

Svensk Pop Apple Music

Uppvuxen i USA men med rötterna i Spanien dras denna lovande artist mellan olika kulturella arv. Något vi definitivt kan höra i musiken då den hämtar inspiration från olika typer av genre. Artisten väver även in sitt liv i form av upplevelser i sitt musikskapande där både dubstep från klubbarna i Spanien och klassisk musik från kompositörer hon beundrar vävs in. 

I mina ögon överbryggar Douglas gapet mellan sorg och hopp, hennes produktioner rymmer pulserande rytmer och atmosfärisk sång. Som allra bäst är artisten när hon som i singeln Seventeen lyckas skapa en tydlig hook alá pop-musik i kontrast till indie och futuristisk electro. Fullkomligt lysande!

Ni hör singeln Seventeen här i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011