Album-debuterande Douglas är troligtvis en nykomling för den stora massan men artisten är absolut ingen främling för musik. Tidigare har hon varit en flitig bakgrundssångerska till välkända band. Med singeln Seventeen gör sig artisten redo för det kommande albumsläppet och bjuder på glimrande experimentell indie-tronica. Artisten har format en unik blandning mellan organiska instrument och klassisk indie-musik som möter futuristiska inslag av elektronisk musik. I singeln Seventeen skapas något alldeles säreget där dåtid och framtid möts på ett sätt som både är spännande och helt nytänkande. Om singeln låter såhär spännande kan jag inte vänta med att sätta tänderna i albumet. 

Uppvuxen i USA men med rötterna i Spanien dras denna lovande artist mellan olika kulturella arv. Något vi definitivt kan höra i musiken då den hämtar inspiration från olika typer av genre. Artisten väver även in sitt liv i form av upplevelser i sitt musikskapande där både dubstep från klubbarna i Spanien och klassisk musik från kompositörer hon beundrar vävs in. 

I mina ögon överbryggar Douglas gapet mellan sorg och hopp, hennes produktioner rymmer pulserande rytmer och atmosfärisk sång. Som allra bäst är artisten när hon som i singeln Seventeen lyckas skapa en tydlig hook alá pop-musik i kontrast till indie och futuristisk electro. Fullkomligt lysande!

Ni hör singeln Seventeen här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.