Dikter är som gjorda för att tonsättas. De har redan flytet i orden och behöver bara en stark melodi för att ta verket från läst till sjungen form. Det är just det som Arosa Ensemble från Helsingfors gjort med singeln Den väntande själen. Låten bygger på den finlandssvenska poeten Edith Södergrans dikt med samma namn och är del av Arosa Ensembles kommande tredje album Guld Silver Skärvor, som kommer att ges ut i tre delar där då Guld blir den första.

POPMUZIK LOVER 2

Den väntande själen bjuder på en lekfull produktion, med lite av en förväntansfull känsla i synthen och pulsen i låten medan Södersgrans text målar fram hoppfull förväntan och framtidstro. Tycker resultatet blev väldigt tilltalande och fint. Så jag ser fram emot att höra de kommande tonsatta dikterna av bandet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011