Dikter är som gjorda för att tonsättas. De har redan flytet i orden och behöver bara en stark melodi för att ta verket från läst till sjungen form. Det är just det som Arosa Ensemble från Helsingfors gjort med singeln Den väntande själen. Låten bygger på den finlandssvenska poeten Edith Södergrans dikt med samma namn och är del av Arosa Ensembles kommande tredje album Guld Silver Skärvor, som kommer att ges ut i tre delar där då Guld blir den första.

KMR Studios

Den väntande själen bjuder på en lekfull produktion, med lite av en förväntansfull känsla i synthen och pulsen i låten medan Södersgrans text målar fram hoppfull förväntan och framtidstro. Tycker resultatet blev väldigt tilltalande och fint. Så jag ser fram emot att höra de kommande tonsatta dikterna av bandet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.