Förra veckan släppte Mollie Minott singeln False alarm som du även kunde uppleva här i bloggen. En låt om att känna sig instängd i ett förhållande och personligen gick jag igång på den brittiska produktionen av låten med sitt grooviga beat och sångerskans souliga röst. Jag ringde upp Mollie via Zoom för att snacka mer om låten.

Favoriter Apple Music

”Texten är väldigt personlig, samtidigt som jag tänker att man kan tolka den på olika sätt. Att vara på olika ställen i livet och känna att man stannat upp. Man vill vidare men man är omringad av människor som håller en tillbaka. I mitt fall var det ett förhållande.

Jag var 19 år och hade skaffat min första lägenhet. Jag kände att det var så mycket jag ville i livet. Jag kände att jag inte ville fastna i min hemstad – även om jag älskar min hemstad och gärna vill tillbaka till den igen. Men då ville jag ut och upptäcka världen och få spela. Men det ville inte den andre personen, så det bara krockade.
Det hela blev ett ganska konstigt breakup. För det var väl egentligen inget fel utåt sätt. Men jag kände inombords att det inte skulle funka. Efteråt kände jag att det var det som varit klumpen i magen som bara lättade.”

Även om jag och många med mig tycker False alarm är grym, så var Molly faktiskt lite tveksam att släppa låten till en början. Först var planen att singeln skulle komma ut i Januari. Men efter att några vänner och familjemedlemmar inte helt gick igång på låten fick Molly kalla fötter.

”Ibland behöver man lyssna på en låt några gånger för att få feeling för den och jag spelade den bara en gång för släkt och vänner. Då blev jag lite osäker. Jag trodde att jag inte var den personen som kunde bli påverkad av sådant, men det är jag uppenbarligen, haha.
Men jag kände att jag gillar låten skitmycket, så det var klart att den skulle ut!”

False alarm skrev Molly tillsammans med Pontus Frisk som även producerat låten. I börjar var den mer av en ballad. Men Frisk tog sin vision av hur den skulle kunna låta med groovet i början och trumloopen.

När jag frågar Molly om det var någon musik som inpasserat henne under arbetet med låten svarar hon att hon lyssnat mycket på HAIM.

”De kan sjunga ganska rappt och nästan prata texten. Det var där jag fick inspirationen hur jag skulle berätta en ganska lång historia på tre minuter. Sedan älskar jag basgångar vilket också var lite inspirerat av dem.”

Idag är det premiär för musikvideon till False alarm här i bloggen.
Videon i sig är inspelad i Mollys gamla hemstad Oskarshamn där vi får följa sångerskan vid olika platser i staden.

”Jag har sedan min Idol-tid haft sjukt stort stöd från staden som hjälpt mig i min karriär. Så jag har alltid velat ge något tillbaka till staden. Låten i sig handlar ju om en tid som jag upplevde i min första lägenhet i Oskarshamn. Så jag ville åka tillbaka till de ställena där jag kände en viss känsla. Sedan ville jag gärna visa upp staden och dess unika platser.
Jag ville göra en gå-musikvideo och samtidigt göra det så enkelt som möjligt i och med pandemin. Då kan man ju inte ha för mycket folk och värsta dans-crewet, haha.”

Låt Mollie välkomna dig till ett Oskarshamn i vinterskrud när hon här framför singeln False alarm.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011