Brooklyn-baserade synt-pop duon Great Good Fine Ok gör sig nu redo för att släppa sitt första fullängdsalbum. Med singeln Could Be Us bjuds vi på en riktigt stark pop-låt, följer albumet samma spår kan vi nog vänta oss storverk från duon. Någonstans förs mina tankar till The Chainsmokers när jag lyssnar på denna singel, det är otroligt välskriven pop designad för att vara en omedelbar hit. 

Favoriter Apple Music

Låten i sig är väldigt layed-back och avslappnad utan att på något sätt bli lounge-musik. Det är fortfarande tillräckligt intressant för att hålla lyssnaren engagerad rakt igenom hela lyssningen. Produktionen är avskalad men ändå fyllig, den flörtar definitivt med 80-tals referenser som passar perfekt in i samtida pop-musiks sound just nu. Därtill slår det fullkomligt gnistor om sånginsatserna från Jon Sandler och Emily Burns

När tillfrågade om hur låten skapades säger duon: 

 ”Förr eller senare kommer det en punkt i varje förhållande när du undrar om det kommer hålla för evigt. I en sådan oförutsägbar värld vill vi att kärleken ska vara den enda sak som aldrig kan falla sönder. Vi fantiserar alla om samma typ av kärlek: ovillkorlig, filmisk, orubblig. Det är det 80-åriga paret i parken som håller hand, skrattar och fortfarande är kära. En relation perfekt på grund av dess brister. Men relationer är komplicerade och den tröskeln kan ofta kännas väldigt hög. Den här låten handlar om ett par som gör jobbet, ställer frågor, tränger sig genom svårigheterna och hoppas kunna komma ut på andra sidan starkare än tidigare.”

Ni hör singeln Could Be Us här i bloggen och troligtvis är detta bara början av storhet för duon  Great Good Fine Ok.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.