Det finns något väldigt renodlat och nära i folkmusik som få andra genrer lyckas fånga. På något sätt känns det som om man är ett med naturen, med sitt inre och får andra perspektiv på sin tillvaro. I singeln The Lion of Lonesome Valley transporterar M.E. Netzke mig till en plats av lugn och stillsamhet. Men emellanåt kan den här typen av musiks kännas refränglös om man ska jämföra med pop-musiken, här får vi dock en stark hook och glimrande melodi som gör att låten når ytterligare höjder. 

Artisten M.E. Netzke hämtar inspoiration från mängder av genrer och även ur sitt eget liv. Det var nämligen just livet som gjorde att artisten valde att satsa helhjärtat på musiken. Eller snarare hur bräckligt livet egentligen är. Efter en nära döden upplevelse bestämde sig nämligen artisten för att uttrycka sig genom musik och forma sitt helt unika sound genom artistprojektet M.E. Netzke. 

Första singeln från kommande EP:n lovar stora saker från denna folk-artist. Vi kan inte annat än njuta till ljudet av ren och skär magi när M.E. Netzke ger oss den melankoliska The Lion of Lonesome Valley.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply