Att auto-tune är ett av de mest använda redskapen inom musikproduktion idag är ingen hemlighet. Även om vi som lyssnare inte tror att auto-tune ligger på så kan jag lova att det gör den. Men gruppen Little Days vill göra musik som musik ska göras, det ska alltså sjungas på riktigt. Precis som när legender som Elton John, Queen och ABBA spelade in sina produktioner har Lillte Days spelat in låten analogt och lagt stämmor ovanpå varandra för att få en svulstig produktion. Men också som en homage till 1970-talets inspelningsteknisk och sound. Där en av husgudarna är just ABBA. Lyssnar vi riktigt noga kan vi även hör att köraarrangemangen på denna singel låter lite som Sveriges legendarisk pop-band. 

Popmuzik Podcast

I låten Catching Rainbows sjunger gruppen Little Days om livets resa och vikten av att värdera ens erfarenheter som en tillgång och något som gör att vi växer. Ett budskap som definitivt många kan ta till sig och troligtvis kan må bra av att höra. Duon utgår från södra California och utöver musiken delar de även ett flerårigt partnerskap. Vilket självklart gör musiken lite extra speciell, då det är två passionerade musiker som tillsammans gör det dom älskar både som duo men också som par. 

Little Days låt Catching Rainbows hör ni här! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011