Att pandemin gjort oss mer digitala är väl ingen direkt nyhet. Men det har definitivt försvårat kreativa låtskrivarsessions som ofta, för att vara fruktbara, handlar om personkemi och att verkligen träffas på riktigt. Detta har dock Jack Hawitt motbevisat då han skrivit singeln Run Away helt över Zoom. Så mycket för att låtskrivarsessions inte går att lösa digitalt. Pandemin har således helt enkelt visat oss att allt är möjligt om vi bara är öppna för det. 

Covered PSB

Låten Run Away börjar försiktigt med en vacker piano-slinga, men övergår sedermera till en mid-tempo låt med energi, framåtrörelse och elektroniska-synt element. Det är extremt välproducerat och den perfekta hybriden mellan en elektroniskt produktion med organiska inslag som smälter samman till en snygg pop-hybrid. Att artisten dessutom valt att plocka in en live-orkester med stårkar, ja… det gör ju ganska mycket mer till än från så att säga.

Trots att låten talar om hjärtesorg och brusten kärlek lyckas Jack Hawitt upprätthålla en genomgående positiv produktion, vilket ändå uppskattas då det skapar det där extra spännande mötet mellan sött och salt. Pratar vi därtill trum-komp hör vi definitivt att han hämtat inspiration från producenten Naughty Boys Running men också från Brittiska Emeli Sandes produktioner. Det är svårt att sätta fingret på det men undra om inte det nästan bara är Britterna som kan göra den här typen av låtar. Var någon annan stans i världen finns det så många otroligt begåvade killar som står på gatan med gitarr och när de väl sätts i en studio levererar oklanderlig pop.

Ni hör singeln Run Away här i bloggen!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011