Att pandemin gjort oss mer digitala är väl ingen direkt nyhet. Men det har definitivt försvårat kreativa låtskrivarsessions som ofta, för att vara fruktbara, handlar om personkemi och att verkligen träffas på riktigt. Detta har dock Jack Hawitt motbevisat då han skrivit singeln Run Away helt över Zoom. Så mycket för att låtskrivarsessions inte går att lösa digitalt. Pandemin har således helt enkelt visat oss att allt är möjligt om vi bara är öppna för det. 

Apple Music Svensk Pop

Låten Run Away börjar försiktigt med en vacker piano-slinga, men övergår sedermera till en mid-tempo låt med energi, framåtrörelse och elektroniska-synt element. Det är extremt välproducerat och den perfekta hybriden mellan en elektroniskt produktion med organiska inslag som smälter samman till en snygg pop-hybrid. Att artisten dessutom valt att plocka in en live-orkester med stårkar, ja… det gör ju ganska mycket mer till än från så att säga.

Trots att låten talar om hjärtesorg och brusten kärlek lyckas Jack Hawitt upprätthålla en genomgående positiv produktion, vilket ändå uppskattas då det skapar det där extra spännande mötet mellan sött och salt. Pratar vi därtill trum-komp hör vi definitivt att han hämtat inspiration från producenten Naughty Boys Running men också från Brittiska Emeli Sandes produktioner. Det är svårt att sätta fingret på det men undra om inte det nästan bara är Britterna som kan göra den här typen av låtar. Var någon annan stans i världen finns det så många otroligt begåvade killar som står på gatan med gitarr och när de väl sätts i en studio levererar oklanderlig pop.

Ni hör singeln Run Away här i bloggen!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.