Att pandemin gjort oss mer digitala är väl ingen direkt nyhet. Men det har definitivt försvårat kreativa låtskrivarsessions som ofta, för att vara fruktbara, handlar om personkemi och att verkligen träffas på riktigt. Detta har dock Jack Hawitt motbevisat då han skrivit singeln Run Away helt över Zoom. Så mycket för att låtskrivarsessions inte går att lösa digitalt. Pandemin har således helt enkelt visat oss att allt är möjligt om vi bara är öppna för det. 

Låten Run Away börjar försiktigt med en vacker piano-slinga, men övergår sedermera till en mid-tempo låt med energi, framåtrörelse och elektroniska-synt element. Det är extremt välproducerat och den perfekta hybriden mellan en elektroniskt produktion med organiska inslag som smälter samman till en snygg pop-hybrid. Att artisten dessutom valt att plocka in en live-orkester med stårkar, ja… det gör ju ganska mycket mer till än från så att säga.

Trots att låten talar om hjärtesorg och brusten kärlek lyckas Jack Hawitt upprätthålla en genomgående positiv produktion, vilket ändå uppskattas då det skapar det där extra spännande mötet mellan sött och salt. Pratar vi därtill trum-komp hör vi definitivt att han hämtat inspiration från producenten Naughty Boys Running men också från Brittiska Emeli Sandes produktioner. Det är svårt att sätta fingret på det men undra om inte det nästan bara är Britterna som kan göra den här typen av låtar. Var någon annan stans i världen finns det så många otroligt begåvade killar som står på gatan med gitarr och när de väl sätts i en studio levererar oklanderlig pop.

Ni hör singeln Run Away här i bloggen!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply