Nederländska Birmingham Electric är tillbaka i bloggen med singeln Wall of fire. Här har låten remixats av Mark Reeder och resultatet är riktigt härlig synthpop som jag tror många följare av bloggen kommer uppskatta. Det är snygga synthslingor och ett skönt beat som löper igenom låten och tillsammans med en bra melodi fastnade denna för mig.

Skicka in din musik

Demos till låten Wall of fire är daterade ända tillbaka till 80-talet. Då i en mer grov sketch skulle man kunna säga. Om arbetet med låten berättar Andrew Evans, som är mannen bakom musikprojektet:

”Delar av texterna går tillbaka också men har omarbetats mycket under det senaste året för att slutföra låten. Det har förvandlats till ett stycke om att fly från konfliktområden, en historia som händer alltför ofta. Jag hade specifikt Berlinmuren före fallet i åtanke när jag skrev detta, men det gäller lika bra överallt där förtryck och/eller konflikter har ryckt upp eller separerat människor. Det finns ett påskägg gömt i det här spåret – Mark och jag undrar vem som blir först att hitta det…”

Låten är tagen från kommande debutalbumet Communication, som släpps den 2:a December.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011