Nederländska Birmingham Electric är tillbaka i bloggen med singeln Wall of fire. Här har låten remixats av Mark Reeder och resultatet är riktigt härlig synthpop som jag tror många följare av bloggen kommer uppskatta. Det är snygga synthslingor och ett skönt beat som löper igenom låten och tillsammans med en bra melodi fastnade denna för mig.

Favoriter Apple Music

Demos till låten Wall of fire är daterade ända tillbaka till 80-talet. Då i en mer grov sketch skulle man kunna säga. Om arbetet med låten berättar Andrew Evans, som är mannen bakom musikprojektet:

”Delar av texterna går tillbaka också men har omarbetats mycket under det senaste året för att slutföra låten. Det har förvandlats till ett stycke om att fly från konfliktområden, en historia som händer alltför ofta. Jag hade specifikt Berlinmuren före fallet i åtanke när jag skrev detta, men det gäller lika bra överallt där förtryck och/eller konflikter har ryckt upp eller separerat människor. Det finns ett påskägg gömt i det här spåret – Mark och jag undrar vem som blir först att hitta det…”

Låten är tagen från kommande debutalbumet Communication, som släpps den 2:a December.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.