Att musikbranchen är tuff och ibland väldigt orättvis är väl ganska allmänt känt vid det här laget. Men att musikglädje och skaparvilja ska få stå till sidan för pressen skapa hits och hela tiden hävda sig, gör ju inget annat än stryper kreativiteten. Tyvärr något som Göteborgsbandet Seaside Heights fått erfara. Vad som började som en framgångshistoria med förstasingeln, blev snabbt allt annat efter att gruppen skrivit på kontrakt med BMG och WIFE-management. Efter tusentals spenderade timmar i studion och oändligt många låtskrivar-sessions resulterade deras hårda slit i en EP som dessvärre inte var något hit för Göteborgskillarna. Vad jag tycker är nyckeln i den här historien är dock att bandet nu skiter i vad branschfolk säger om deras musik och bara släpper ut materialet. Helt rätt väg att gå! Hur är musiken då? Ja… den är hur jäkla bra som helst. 

Initialt skrevs låten Oxygen 2016 ämnad att vara uppföljaren till den stora framgången med förstasingeln Turn Over. Av ett rent sammanträffande pumpade jag själv Imagine Dragons och The Killers i lurarna idag, och detta är minst lika bra. Singeln Oxygen är indie men den är också kommersiellt gångbar och skulle definitivt tilltala en bredare publik. Låten bjuder på intressant och skön sång som växlas med organisk produktion och en drömsk refräng. 

Om åren som lett fram till singeln Oxygen säger Seaside Heights:  

“Vi sitter på en hel del material som spelats in under åren men som av olika anledningar aldrig fått se dagens ljus. Oxygen var tänkt att bli uppföljare till debutsingeln Turnover, en slags markör för ett nyare och fräschare sound. I stället följde tystnad, tystnad och tillslut en svindyr EP där låten inte inrymdes. Så innan husbandet spelar av oss vill vi ge världen Oxygen, en dängig poplåt om kärlek, ensamhet och annan långt driven realism. Kommer det mer? Vem vet.”

Vi ser med spänning fram emot det icke släppta materialet och lyssnar singeln Oxygen så länge!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply