Idag släpper den svensk-isländske singer-songwritern Freyr låten Nicotine bunker tillsammans med en musikvideo som har premiär här i bloggen. Det är även titelsåret på sångarens debutalbum som släpps den 28:e Maj.

Låten i sig är behaglig folkpop där Freyrs mjuka röst passar perfekt tillsammans med den arrangemanget medan sångaren sjunger om en plats där hippies kan träffas för att lyssna på musik, röka och bara slappna av.

”Låten handlar om någon redlig, som befinner sig helt slumpmässigt i en nikotinbunker. Överraskande, trots hans fördomar, finner han sig förälskad i värden. Som låtskrivare har jag ganska ofta hittat mig själv bland andliga människor, särskilt när jag reser med min gitarr. Även om jag inte röker eller läser tarotkort – har jag varit varmt välkommen att spela min musik för dem.”

I videon till Nicotine bunker får vi följa en liftande Freyr som plockas upp av ett par kvinnor en husbil.

”För videon tyckte vi att en husbil skulle vara en bra metafor för en sådan plats. Särskilt när det placeras någonstans på landsbygden där det är lugnt.”

Så följ med Freyr på sin resa här i bloggen och känn gemenskapen och kärleken tillsammans med en av de finaste singer-songwriters som du kan uppleva just nu.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.