Coverprojektet UNDRESSD med Elina Mayskär och Erik Pettersson fick ju en enorm hit när de tolkade Alphavilles klassiker Forever young 2019. Efter de gav de sig även på Cyndi Laupers 80-talshit Girls just wanna have fun.

Favoriter Apple Music

När de istället sjunger på svenska så går de under namnet UNDER. Tillsammans har de gjort UNDERbara covers av När vi två blir en, Kung av sand och För kärlekens skull. Nu är det dock dags att göra deras första nutidslåt när de tolkar Darins monsterhit En säng av rosor som i dagarna firar ett år.

Har alltid tyckt originalet är fint, men lite tråkig. Med denna produktion blir låten faktiskt lite roligare när den går från avskalade stråkar till varm och somrig tropical house.

Erik i duon berättar:

“Det blev en riktig kärleksdänga! Vi drog det lite mer åt det elektroniska hållet i jämförelse med originalet, men behöll ändå mycket av låtens känsla av kärlek och längtan. Ljudbilden speglar nog också vår längtan efter sommaren, genom bland annat inslag av tropisk house. Vår versionen skulle göra sig perfekt på en beach bar på västkusten.”

Så dansa dig kär till UNDERs version av En säng av rosor. Kan till och med tänka mig att Darin borde använda arrangemanget som extranummer när han åker på sin nästa icke akustiska turné. Det hade jag gjort.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011