Coverprojektet UNDRESSD med Elina Mayskär och Erik Pettersson fick ju en enorm hit när de tolkade Alphavilles klassiker Forever young 2019. Efter de gav de sig även på Cyndi Laupers 80-talshit Girls just wanna have fun.

När de istället sjunger på svenska så går de under namnet UNDER. Tillsammans har de gjort UNDERbara covers av När vi två blir en, Kung av sand och För kärlekens skull. Nu är det dock dags att göra deras första nutidslåt när de tolkar Darins monsterhit En säng av rosor som i dagarna firar ett år.

Har alltid tyckt originalet är fint, men lite tråkig. Med denna produktion blir låten faktiskt lite roligare när den går från avskalade stråkar till varm och somrig tropical house.

Erik i duon berättar:

“Det blev en riktig kärleksdänga! Vi drog det lite mer åt det elektroniska hållet i jämförelse med originalet, men behöll ändå mycket av låtens känsla av kärlek och längtan. Ljudbilden speglar nog också vår längtan efter sommaren, genom bland annat inslag av tropisk house. Vår versionen skulle göra sig perfekt på en beach bar på västkusten.”

Så dansa dig kär till UNDERs version av En säng av rosor. Kan till och med tänka mig att Darin borde använda arrangemanget som extranummer när han åker på sin nästa icke akustiska turné. Det hade jag gjort.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.