Coverprojektet UNDRESSD med Elina Mayskär och Erik Pettersson fick ju en enorm hit när de tolkade Alphavilles klassiker Forever young 2019. Efter de gav de sig även på Cyndi Laupers 80-talshit Girls just wanna have fun.

Apple Music

När de istället sjunger på svenska så går de under namnet UNDER. Tillsammans har de gjort UNDERbara covers av När vi två blir en, Kung av sand och För kärlekens skull. Nu är det dock dags att göra deras första nutidslåt när de tolkar Darins monsterhit En säng av rosor som i dagarna firar ett år.

Har alltid tyckt originalet är fint, men lite tråkig. Med denna produktion blir låten faktiskt lite roligare när den går från avskalade stråkar till varm och somrig tropical house.

Erik i duon berättar:

“Det blev en riktig kärleksdänga! Vi drog det lite mer åt det elektroniska hållet i jämförelse med originalet, men behöll ändå mycket av låtens känsla av kärlek och längtan. Ljudbilden speglar nog också vår längtan efter sommaren, genom bland annat inslag av tropisk house. Vår versionen skulle göra sig perfekt på en beach bar på västkusten.”

Så dansa dig kär till UNDERs version av En säng av rosor. Kan till och med tänka mig att Darin borde använda arrangemanget som extranummer när han åker på sin nästa icke akustiska turné. Det hade jag gjort.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.