Imogen Clark är en 25-årig singer-songwriter från Australien. Hon släppte bland annat albumet Collide 2018 samt EP:n The Making of Me i fjol. Nu är det dags att ta steget in i 2021 för att bygga upp mot hennes kommande EP Bastards. Det gör Clark med singeln Forget about London som hon skrivit tillsammans med Eilish Gilligan. En låt om ett breakup som sångerskan var med om i fjol.

Imogen berättar för bloggen:

”I mitten av förra året gick jag igenom ett riktigt tufft breakup och var strandad i London. Jag blev hänförd av den här killen och fann mig själv falla för honom, men till slut gick han vidare och lämnade mig hjärtskadad.

När jag kom tillbaka till Australien tänkte jag att miljöombytet skulle hjälpa mig att komma över det, men jag kunde inte undkomma de nu fläckade minnena från den här romansen. Jag gick in i en skrivsession med Eilish Gilligan med allt detta tyngde mig, och vi bestämde oss för att skriva vår bästa breakup-banger.

Att skriva den här låten hjälpte mig verkligen att sätta alla dessa minnen på sin rätta plats, och nu ser jag fram emot att komma tillbaka till Storbritannien och spela den här låten vid en spelning i London när det är möjligt igen. ”

Låten i sig är producerad av Mike Bloom och resultatet är skönt rytmiskt och med en stark poprefräng som även kryddat med ett saxofonspelande mot slutet.

Till Forget about London har Jeremy Dylan spelar in en musikvideo som du kan kolla in här hedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.