Dear Sara debuterar här med singeln Something you should know.
Sångerskan kommer ursprungligen från Karesuando, en ort som ligger 180 kilometer nordost om Kiruna. Det är just den platsen som är i centrum för debutsingeln. En vemodig och samtidigt komplicerad kärleksförklaring till hembygden. Att producerat till en drömliknande poplåt där Dear Saras unika röst snyggt målar upp orden.

Nordiska Favoriter

Something you should know är skriven tillsammans med Elias Näslin som även producerat.
Om singeln berättar Dear Sara för bloggen:

“Jag kunde inte sluta tänka på den där märkliga låten jag skrev tillsammans med Elias. En melankolisk, komplicerad kärleksförklaring till min hembygd. En hyllning till den kultur och mångåriga kunskap jag växt upp med. Säga att den också räknas. Vi räknas, vi finns. Samtidigt vill jag berätta om utanförskapet. Om att sticka ut i det lilla, lilla samhället. Om ett ständigt sökande efter mer och en önskan om att passa in någonstans. Jag tyckte att det var dags för mig att äga min story.”

Something you should know kommer att följas upp av flera släpp under våren och till sommaren är det tänkt att Dear Sara släpper sin debut-EP.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011