Norska Keiino sätter än en gång siktet mot Eurovision Song Contest vilket de i år gör med låten Monument. Sist de var med var ju 2019 med låten Spirit in the sky som blev en stor favorit hos publiken, men som inte fick så många röster av juryn.

Apple Music

Keiino är ett av banden som får gå direkt til final utan att behöva tävla i en deltävling, så de är med andra ord redan redo för finalen i Norska Melodi Grand Prix den 20:e Februari.

Även Monument mixar in jojk tillsammans med den dansanta och härligt stora produktionen och lär bli en hit på Schlagerdansgolven runt Europa.

Tom Hugo berättar för bloggen:

”Vi tror verkligen att Monument har det där lilla extra som kommer att tilltala både allmänheten och juryn. Det är dags att ta tillbaka Eurovision Song Contest till vackra Norge och vi hoppas verkligen att det norska folket kommer att rösta igenom oss och ge oss den chansen.”

Det kanske är norges tur att ta hem Eurovision i år? Vad tror du?

Låten har nu fått sällskap av en pampig musikvideo som regisserats av Tobias Aasgaarden.

Videon bjuder oss på storslagna och svepande kamerarörelser över Norges magiska landskap tillsammans med gruppen. Som reklam för landet lockar det definitivt mig att vilja åka dit med min kamera och skapa magiska landskapsbilder.

Tom i Keiino berättar:

”Musikvideon för den som får chansen att representera Norge i Eurovision kommer att ses av miljoner. Titta bara på vår låt Spirit in the sky från 2019. Musikvideon har redan visats 8,5 miljoner gånger.
Vi tar rollen som ambassadörer för Norge mycket seriöst och vi hoppas att videon till Monument kommer att inspirera människor att komma och besöka vårt fantastiska land när pandemin är över.”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.