Efter att ha släppt singeln Arrival i slutet av förra året är den brittisk-iranske producenten Hiatus här aktuell med Your place is empty. Låten i sig är andra nedslaget från kommande albumet Distancer.

Skicka in din musik

Med en mix av etno- och filmisk känsla i produktionen blir det ett vackert stycke som för mig förde tankarna till Hans Zimmer och Lisa Gerrard magiska samarbete på soundtracket till filmen Gladiator.

Här är det den iranska sångerskan Malahat som står bakom mikrofonen som ligger över den mer elektroniska och rytmiska arrangemanget. Riktigt snyggt och spännande resultat. Om samarbetet berättar sångerskan för bloggen:

”Det här projektet liknar inget jag har gjort tidigare. Jag är mer van vid att sjunga tillsammans med traditionella instrument. Men redan från början kändes det helt naturligt. Trots de elektroniska elementen flyter Irans ande genom denna musik, och jag kände en omedelbar koppling till den.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011