Efter att ha släppt singeln Arrival i slutet av förra året är den brittisk-iranske producenten Hiatus här aktuell med Your place is empty. Låten i sig är andra nedslaget från kommande albumet Distancer.

Med en mix av etno- och filmisk känsla i produktionen blir det ett vackert stycke som för mig förde tankarna till Hans Zimmer och Lisa Gerrard magiska samarbete på soundtracket till filmen Gladiator.

Här är det den iranska sångerskan Malahat som står bakom mikrofonen som ligger över den mer elektroniska och rytmiska arrangemanget. Riktigt snyggt och spännande resultat. Om samarbetet berättar sångerskan för bloggen:

”Det här projektet liknar inget jag har gjort tidigare. Jag är mer van vid att sjunga tillsammans med traditionella instrument. Men redan från början kändes det helt naturligt. Trots de elektroniska elementen flyter Irans ande genom denna musik, och jag kände en omedelbar koppling till den.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply