Vi tar oss till 80-talet och närmare bestämt 1986. Filmen Absolute Beginners med bland annat Patsy Kensit och Eddie O’Connell har premiär tillsammans med ett ledmotiv av ingen mindre än David Bowie, som även spelar en av rollerna i filmen. Tack vare att filmens regissör Julien Temple var vän med den brittiske sångaren, så åtog han sig även att skriva och spela in låten.

Skicka in din musik

Filmen blev ingen större succé på bio, men Bowies låt blev desto större. Inte konstigt kanske, för det är en av de där låtarna som nästan definierar 80-talssoundt på så många sätt. Snygg, nästan romantisk produktion som kryddats med piano och saxofon. Enligt många är det ett av Bowies främsta låtar under årtiondet och definitivt en av mina personliga favoritlåtar med sångaren.

Absolute beginners blev en stor hit i Storbritannien med en andraplats på singellistan, men även här i Sverige gjorde singeln bra ifrån sig med en femteplats.

Filmens regissör stod även bakom musikvideon som med snygg 50-tals film noir-stil porträtteras av en hattprydda Bowie och en zebrarandig dansare som kontras med färgglada inslag från filmen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011