David Bowie – Absolute beginners

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Vi tar oss till 80-talet och närmare bestämt 1986. Filmen Absolute Beginners med bland annat Patsy Kensit och Eddie O’Connell har premiär tillsammans med ett ledmotiv av ingen mindre än David Bowie, som även spelar en av rollerna i filmen. Tack vare att filmens regissör Julien Temple var vän med den brittiske sångaren, så åtog han sig även att skriva och spela in låten.

Filmen blev ingen större succé på bio, men Bowies låt blev desto större. Inte konstigt kanske, för det är en av de där låtarna som nästan definierar 80-talssoundt på så många sätt. Snygg, nästan romantisk produktion som kryddats med piano och saxofon. Enligt många är det ett av Bowies främsta låtar under årtiondet och definitivt en av mina personliga favoritlåtar med sångaren.

Absolute beginners blev en stor hit i Storbritannien med en andraplats på singellistan, men även här i Sverige gjorde singeln bra ifrån sig med en femteplats.

Filmens regissör stod även bakom musikvideon som med snygg 50-tals film noir-stil porträtteras av en hattprydda Bowie och en zebrarandig dansare som kontras med färgglada inslag från filmen.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.