Nicholas Hamilton är en skådespelare från Australien som senaste åren levt sitt numera 20-åriga liv i Los Angeles. Han har bland annat setts i de två Det-filmerna. Men när Covid-stängde ner många filmproduktioner valde Nicholas att utforska sin andra passion – musiken. Det hela resulterade i en EP och första smakprovet från det är låten Different year. En låt som handlar om just det annorlunda året som vi haft med pandemin och en önskan att livet ska återgå till det normala.

Sångaren berättar för bloggen:

”Lika mycket som Different year handlar om hur jag kände mig under 2020, kan det även gälla för vilken punkt som helst i någons liv där de har känt att de legitimt vill resa i tiden för att komma bort från den situation de befinner sig i. Jag har alltid stor kärlek till låtar som handlar om något deprimerande och hjärtskärande, men som produceras på ett överväldigande positivt och upplyftande sätt. Jag ville uppnå det med Different year, och jag tror att vi verkligen kom dit. De snygga syntharna och gitarrmelodin som styr verserna gör att lyssnaren inte kan hänga upp sig på hur ledsen texterna är, utan istället känna att det är mer en chill poplåt.”

Different year är skriven av Nicholas tillsammans med Britton Buchanan som kom tvåa i den 14:e säsongen av The Voice. DU hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.