Tallmoe är ett band från Karlstad som bildades för några år sedan och som hämtar inspiration från den alternativa pop och rocken, främst från 80- och 90-talet. Under 2020 släppte bandet allt som allt fyra singlar. Sist ut av dem är On my own som du kan lyssna på här nedan. Här bjuda vi på ett låt som läckert byggs upp från dess rytmiska och något avskalade inledning, där sedan lager på lager byggs upp i arrangemanget och skapar en starkt poplåt som känns som klippt och skuren för livescenen. Någon hade uppenbarligen beskrivit låten som “om en U2-låt och en Radiohead-låt skulle få ett barn”, och det är fan ingen dum beskrivning.

On my own i sig handlar om en persons tillkortakommanden när det gäller att fungera i en relation, och hens ovilja att försöka förändra sig. Tanken att det är enklare att fly, och det är enklare att vara själv, för då kan man i större utsträckning kontrollera hur man vill att omgivningen ska uppfatta en. Någon sorts rädsla för sårbarhet.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.