Robin Beck – First time

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Läskgiganten Coca-Cola var ett så sjukt bra livsstilsmärke på 80-talet. De stod för den amerikanska drömmen och all den frihet som Sovjetunionen inte stod för. Speciellt syntes detta i reklamfilmerna för läsken. Kärlek, snygga människor, frihet och lycka. Ingen betong eller militärmarscher här inte.
Bäst blev det 1988 med reklamfilmen First time som hade sloganen Coca-Cola is it! Låten i reklamfilmen var just First time med sångerskan Robin Beck. En klassiks powerballad som med hjälp av Coca-Colas reklamfilm blev etta i stora delar av Europa samt en hedrande andraplats här i Sverige.

Låten i sig fanns med på Robins andra album Trouble or Nothin’ som släpptes året därpå och med det följde sångerskan äntligen upp debuten Sweet Talk som släpptes så tidigt som 1979. First time blev dock sångerskan enda stora hit men hon lyckades klättra på en del topplistor med Save up all your tears som följde upp succén.

2006 fick förresten svenska Sunblock en klubbhit när de gjorde en version av låten. Den hamnade på den nedre delen av den brittiska topp-10-listan när det begav sig. Men för en klubblåt är det ändå helt okej. Jag tyckte ju personligen att detta var en lysande version.


Stötta mitt arbete med Popmuzik.
Bli Patreon-medlem du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.