Läskgiganten Coca-Cola var ett så sjukt bra livsstilsmärke på 80-talet. De stod för den amerikanska drömmen och all den frihet som Sovjetunionen inte stod för. Speciellt syntes detta i reklamfilmerna för läsken. Kärlek, snygga människor, frihet och lycka. Ingen betong eller militärmarscher här inte.
Bäst blev det 1988 med reklamfilmen First time som hade sloganen Coca-Cola is it! Låten i reklamfilmen var just First time med sångerskan Robin Beck. En klassiks powerballad som med hjälp av Coca-Colas reklamfilm blev etta i stora delar av Europa samt en hedrande andraplats här i Sverige.

Nordiska Favoriter

Låten i sig fanns med på Robins andra album Trouble or Nothin’ som släpptes året därpå och med det följde sångerskan äntligen upp debuten Sweet Talk som släpptes så tidigt som 1979. First time blev dock sångerskan enda stora hit men hon lyckades klättra på en del topplistor med Save up all your tears som följde upp succén.

2006 fick förresten svenska Sunblock en klubbhit när de gjorde en version av låten. Den hamnade på den nedre delen av den brittiska topp-10-listan när det begav sig. Men för en klubblåt är det ändå helt okej. Jag tyckte ju personligen att detta var en lysande version.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011