Göteborgsduon Francesca e Luigi fortsätter att förgylla våra liv med att släppa singlar från debutalbumet Disco Darkness som de släppte i våras. Det är Staying the night som som nu släpps i något uppdaterad singelmix tillsammans med en musikvideo. Här bjuds vi på härlig italodisco som kommer att få dig att vilja dansa dig igenom dagen och natten.

Om arbetet med singeln berättar bandet:

”När vi nu skulle släppa Staying the night som singel så gjorde vi en ny edit och producerade om allt. Låten skulle bli poppigare med mer attityd. Samtidigt bestämde vi oss för att göra en ny video. Den spelades in i Hey it’s Enrico Pallazzos nya hus på Ringön, med utsikt mot staden. Emil Löfström stylade oss upp i 80-tals-brygga och vi vävde in en historia om hur Francesca dränker mannen hon vill fly ifrån. Jacob Öhrwall är den bäste vattenskådespelaren man kan få tag i. Peter Nielsen filmade halva filmen och Martin Permer klippte videon och kolorerade den. Videon spelades för övrigt in samma dag som det var tänkt att vi skulle ha uppträtt på den nu framflyttade festivalen BeatboxGbg, så strax innan vi började spela in videon, soundcheckade på Stationshuset i Lerum där festivalen genomförde ett mindre ”ersättningsevent”, dit vi sedan på kvällen efter filmandet åkte tillbaka och spelade för en trogen skara inbitna italo disco fans.”

Låten i sig är en av mina favoritlåtar från albumet så det är med det extra roligt att få stå för bloggpremiären av musikvideon här hos Popmuzik.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.