Göteborgsduon Francesca e Luigi fortsätter att förgylla våra liv med att släppa singlar från debutalbumet Disco Darkness som de släppte i våras. Det är Staying the night som som nu släpps i något uppdaterad singelmix tillsammans med en musikvideo. Här bjuds vi på härlig italodisco som kommer att få dig att vilja dansa dig igenom dagen och natten.

Följ på Apple Music

Om arbetet med singeln berättar bandet:

”När vi nu skulle släppa Staying the night som singel så gjorde vi en ny edit och producerade om allt. Låten skulle bli poppigare med mer attityd. Samtidigt bestämde vi oss för att göra en ny video. Den spelades in i Hey it’s Enrico Pallazzos nya hus på Ringön, med utsikt mot staden. Emil Löfström stylade oss upp i 80-tals-brygga och vi vävde in en historia om hur Francesca dränker mannen hon vill fly ifrån. Jacob Öhrwall är den bäste vattenskådespelaren man kan få tag i. Peter Nielsen filmade halva filmen och Martin Permer klippte videon och kolorerade den. Videon spelades för övrigt in samma dag som det var tänkt att vi skulle ha uppträtt på den nu framflyttade festivalen BeatboxGbg, så strax innan vi började spela in videon, soundcheckade på Stationshuset i Lerum där festivalen genomförde ett mindre ”ersättningsevent”, dit vi sedan på kvällen efter filmandet åkte tillbaka och spelade för en trogen skara inbitna italo disco fans.”

Låten i sig är en av mina favoritlåtar från albumet så det är med det extra roligt att få stå för bloggpremiären av musikvideon här hos Popmuzik.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011