Det var Tin Tin Out som fick mig att få upp ögonen, eller öronen, för Fleetwood Macs klassiker Dreams från 1977. De hade remixat en grupp som hette Wild Colour som låg under Paul Oakenfolds Perfecto-label och som 1995 släppte just en cover på Dreams. Tin Tin Out hade remixat låten så som de gör bäst, med skönt housepiano och sedan kört hi-nrg klubbmix hela vägen. Jag älskade den versionen. Perfekt löparlåt och väldigt mycket pop.
På den singeln fanns även en remix av BT som var mer trance-aktig och tre Perfecto-mixar, varav Jeep mixen är helt magisk. Med andra ord var denna singeln ungefär allt som jag älskade med klubbmusiken i mitten av 90-talet och en singel som jag återvänder till lite då och då.

Men Wild Colour var inte de enda som gjort en cover på Dreams under 90-atalet.
1998 släppte syskongruppen som ägde topplisterna i slutet av 90-talet med sin irländska folk-pop. Jag snackar såklart om The Corrs. En grupp som förövrigt Tin Tin Out producerat (dock inte just Dreams). Så antar att cirkeln är sluten där.

Originalet av Dreams är som sagt gjord av popmästarna Fleetwood Mac och var tagen från albumet Rumours. Singeln blev bandets första och enda Billboard-etta faktiskt. I Storbritannien hamnade Dreams på en 24:e plats medan kanadensarna älskade låten lika mycket som jänkarna.

Låten har sedan kommit och gått på topplistorna världen över av olika anledningar. Bland annat återkom den på den brittiska singellistan när Glee gjorde ett avsnitt baserat på just albumet Rumours 2011.
Men det är ju en tidlös låt och den lär dyka upp igen. Aningen som cover eller i sitt original.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.