Det finns en låt som alltid gör mig på sprudlande humör och det har den gjort sedan jag hörde den första gången 2012. Det är Wish U were here med den australienska sångaren Cody Simpson. En härligt pulserande poplåt som skrevs av Taio Cruz, Dr. Luke, Bonnie McKee, Henry Russel Walter, Jake Lewis och Gomez och som för mig verkligen lyfte upp den unge sångaren Cody till toppen just där och då. För mig är det den perfekta sommarlåten, eller en låt som alltid får mig att orka mer på gymmet.

Låten blev dock inte en superhit, det ska erkännas, men jag älskade den. Samtidigt kände det som Cody inte var helt bekväm som tonårsidol och popstjärna. Ett par år efter låten och albumet Paradise som låten fanns med på, lämnade han Warner för att göra sin egna grej. Klokt val kanske, men samtidigt valde Cody att bli mer akustisk och ”tråkig” efter debutalbumet. Så det var nog en kombination av att Warner inte kände att de fick vad de ville och Cody inte kände att han kunde bli den han ville.

Samtidigt har det väl ändå gått ganska bra för Cody igenom åren. Han har släppt lite musik – som Cody Simpson & The Tide, elitsimmat, modellat och släpper poesisamlingen Prince Neptune till våren. Den gemensamma nämnaren har alltid varit närheten till vattnet och att ta hand om naturen.

Men som sagt. Jag kan inte låta blir att sakna den mer pop-orienterade Cody och singlar som just Wish U were here.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.