Det finns en låt som alltid gör mig på sprudlande humör och det har den gjort sedan jag hörde den första gången 2012. Det är Wish U were here med den australienska sångaren Cody Simpson. En härligt pulserande poplåt som skrevs av Taio Cruz, Dr. Luke, Bonnie McKee, Henry Russel Walter, Jake Lewis och Gomez och som för mig verkligen lyfte upp den unge sångaren Cody till toppen just där och då. För mig är det den perfekta sommarlåten, eller en låt som alltid får mig att orka mer på gymmet.

Favoriter Apple Music

Låten blev dock inte en superhit, det ska erkännas, men jag älskade den. Samtidigt kände det som Cody inte var helt bekväm som tonårsidol och popstjärna. Ett par år efter låten och albumet Paradise som låten fanns med på, lämnade han Warner för att göra sin egna grej. Klokt val kanske, men samtidigt valde Cody att bli mer akustisk och ”tråkig” efter debutalbumet. Så det var nog en kombination av att Warner inte kände att de fick vad de ville och Cody inte kände att han kunde bli den han ville.

Samtidigt har det väl ändå gått ganska bra för Cody igenom åren. Han har släppt lite musik – som Cody Simpson & The Tide, elitsimmat, modellat och släpper poesisamlingen Prince Neptune till våren. Den gemensamma nämnaren har alltid varit närheten till vattnet och att ta hand om naturen.

Men som sagt. Jag kan inte låta blir att sakna den mer pop-orienterade Cody och singlar som just Wish U were here.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011