Det norska indiepopbandet Monalia släppte albumet So Much Better under våren 2019. Med det albumet fick bandet en hel del uppmärksamhet och låtarna spelades i norsk radio och omnämndes i en del bloggar världen över.

Svensk Pop Apple Music

Nu är de tillbaka med singeln Somebody else. En låt om att försöka hitta dig själv och personen du alltid trott du var. Men när du vaknar upp har du även förlorat dig själv på vägen och är fångad i en värld av begränsningar som du satt upp för dig själv. Allt till ett mörkt och tilltalande arrangemang där gitarrerna fått ge vika en aning för syntharna. Känns som bandet gjort en utveckling mot ett mer Kent-liknande ljudlandskap skulle jag säga, och det är ju alltid en bra sak.

I videon till Somebody else får vi en skruvad och animerad upplevelse. Eller som badet själva kallade detta: ”Cartoon Network möter David Lynch” och det kändes ju väldigt passande.

Maria Maaneskiold ligger bakom musikvideon och hon berättar:

”När jag först hörde den här låten tänkte jag initialt inte så mycket på den. Jag gillade det, men den betydde ingenting för mig än. Det var först efter att jag började rita och verkligen kom in i texterna som bitarna föll på plats. Saken är den som med många låtar av Monalia att de alla har en fantastisk känsla, men texterna kan ibland vara svåra att ta fram. Det är en av anledningarna till att jag trivs med att arbeta med det här projektet, för jag kunde dela med mig av mina erfarenheter av att lyssna på texterna efter att ha låtit dem sjuka in. Jag skapade förhoppningsvis en möjlighet för människor att förstå innebörden av texterna snabbare och på ett mer meningsfullt sätt än vad de skulle göra i en annan miljö. Berättelsen kan tolkas på olika sätt av olika människor, men jag tror att de som upplever den kommer att dela likheten med att känna igen sig själva i berättelsen.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011