Monalia – Somebody else

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det norska indiepopbandet Monalia släppte albumet So Much Better under våren 2019. Med det albumet fick bandet en hel del uppmärksamhet och låtarna spelades i norsk radio och omnämndes i en del bloggar världen över.

Nu är de tillbaka med singeln Somebody else. En låt om att försöka hitta dig själv och personen du alltid trott du var. Men när du vaknar upp har du även förlorat dig själv på vägen och är fångad i en värld av begränsningar som du satt upp för dig själv. Allt till ett mörkt och tilltalande arrangemang där gitarrerna fått ge vika en aning för syntharna. Känns som bandet gjort en utveckling mot ett mer Kent-liknande ljudlandskap skulle jag säga, och det är ju alltid en bra sak.

I videon till Somebody else får vi en skruvad och animerad upplevelse. Eller som badet själva kallade detta: “Cartoon Network möter David Lynch” och det kändes ju väldigt passande.

Maria Maaneskiold ligger bakom musikvideon och hon berättar:

“När jag först hörde den här låten tänkte jag initialt inte så mycket på den. Jag gillade det, men den betydde ingenting för mig än. Det var först efter att jag började rita och verkligen kom in i texterna som bitarna föll på plats. Saken är den som med många låtar av Monalia att de alla har en fantastisk känsla, men texterna kan ibland vara svåra att ta fram. Det är en av anledningarna till att jag trivs med att arbeta med det här projektet, för jag kunde dela med mig av mina erfarenheter av att lyssna på texterna efter att ha låtit dem sjuka in. Jag skapade förhoppningsvis en möjlighet för människor att förstå innebörden av texterna snabbare och på ett mer meningsfullt sätt än vad de skulle göra i en annan miljö. Berättelsen kan tolkas på olika sätt av olika människor, men jag tror att de som upplever den kommer att dela likheten med att känna igen sig själva i berättelsen.”


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.