Mountain Bird släpper med Modern man första smakprovet från sin kommande EP som då följer upp DearBrainLetMeSleep han släppte i början av året. Här bjuds vi på rytmisk och dansant elektro där Mountain Bird sjunger om dagens utmaningar så som att alltid vara uppkopplade och ständigt söka efter omedelbar bekräftelse vilket i sin tid gör oss än mer deprimerade.

Musikvideon är regisserad av sångaren tillsammans med Erik Ögnelooh och är första i raden av videor som släpps till de låtarna som utgör kommande EP:n.

”På Modern man ville vi diskutera girighet av våra grundläggande behov som idag är helt förstärkta till max med alla appar och endorfiner som flyter runt helt gratis. Vi vill alltid ha mer, men förr eller senare kommer allt att slå tillbaka på oss.

I videon har jag en dålig dröm och utsätts för den motreaktionen. Du ser mig kväva mig själv och låta mig fortsätta, eftersom vi tycker att det är viktigt att markera att alla är en del av problemet. Jag verkar också slåss med någon eller något, men egentligen kämpar jag bara med mig själv hela tiden. För det är i princip din egen typ av avsikter eller mål med sociala medier som gör det dåligt eller bra. Inte själva verktyget.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.