I februari släppte Jack Savoretti sitt fjärde album Written In Scars, ett album som har hyllats vitt och brett och han har haft ett minst sagt hektiskt år. 25 september gör han ett intimt gig i Stockholm på Scandic Grand Central och detta är samma dag som han släpper en ny version av albumet med två nya spår.

Svensk Pop Apple Music

Susanna ringde upp Jack för en liten intervju och du kan läsa den här!

Du spelar i Stockholm nästa vecka, är det första gången du är här?

”Det är första spelningen på turnén och jag har inte varit där på flera år, sist jag var i Stockholm öppnade jag för Gavin McGraw . Jag älskar Sverige men har inte sett så mycket av det men jag jobbar med en del svenskar här i London.”

Berätta lite om vad du har för dig just nu!

”Jag har just kommit tillbaka till London och repeterar för fullt inför turnén jag ska ut på i England och Europa. Vi testar lite nya grejer för att se hur det funkar. Vi är en trio som åker ut och spelar och det ska bli jättekul.”

Du har haft ett hektiskt år, några höjdpunkter?

Flera stycken faktist. Glastonbury var helt fantastiskt! Jag fick gå ut på scen med Donovan , en artist som jag vuxit upp med genom att mina föräldrar lyssnat mycket på honom.

”Men den största höjdpunkten i år har faktiskt inte med musik att göra. Jag fick spela fotboll inför en fullsatt arena på Juventus stadium i Italien och det var ändå höjdpunkten. De har ett nationellt lag där artister finns med och de ägnar sig åt en del välgörenhet. Det var helt fantastiskt och jag fick spela i samma lag som Del Piero! Tyvärr fick jag inte lägga något mål, det borde jag ha gjort haha. Det är det enda jag ångrar i livet, att jag inte la mål på Juventus stadium.”

Så du är ett stort fotbollsfan?

”Ja, jag älskar både engelsk och italiensk fotboll men eftersom min pappa är italienare så har jag kollat mer på det.”

När började du skriva egna låtar?

”Det var när jag var liten. När jag kom hem från skolan så satte jag mig och skrev. Det började med dikter och det var faktiskt min mamma som fick mig att omvandla dessa till musik.”

Berätta lite om din låt Home?

”Folk brukar fråga vart jag kommer ifrån och jag vet aldrig vad jag ska svara på den frågan. Jag skrev låten med tanken att hemma är mer än känsla än en plats. Jag väntar alltid på den känslan, att få komma hem.”

Vad inspirerar dig när du skriver musik?

”Jag tror att det är situationer jag ser runt omkring mig hela dagarna. Det kan vara något som jag ser på nyheterna eller något som händer mig eller någon jag känner. Det är svårt att säga precis vad det är men det är människor som inspirerar mig.”

Kan du berätta lite om ditt senaste album Written In Scars för de som ännu inte hört det?

”Ja, det är ett album om triumf. Att hålla fast vid något och att inspirera människor till att inte ge upp.”

Berätta gärna också om låten Written In Scars?

”Jag var lite rädd först för att använda ordet revolution men jag tror att varje generation är just det. Den handlar om att upptäcka sin potential och vad som är rättvist och orättvist.”

Hur har du utvecklats som låtskrivare sedan du släppte ditt debutalbum, Between The Minds?

”Jag har omgett mig med bra människor. Bra musiker, bra producenter, management och ett bra skivbolag. Det sammantaget gjorde att det blev en stark skiva.”

Vad har du för dig framöver?

”Nu startar snart turnén och den fortsätter ändra fram till december. Sedan är det tänkt att jag ska in i studion för att börja spela in nytt material.”

Du släpper snart en uppdaterad version av ditt senaste album, berätta om det.

”Ja, det kommer att släppas med två nya låtar. Låtarna heter Back Were I Belong och den andra heter Katapult, det är en pianoballad som jag längtar efter att få släppa.”

Vad gör du helst en dag då du inte har något inplanerat?

”Jag har två barn så jag har aldrig en dag då jag inte har något planerat, haha!”

Jack Savoretti @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011