Det är svårt att stå ut med klassiska jullåtar. Speciellt en såpass kär och använd låt som just Nu tändas tusen juleljus. Men jag måste säga att Fasica lyckats göra något nytta och spännande i arrangemanget av sin tolkning av jullåten när hon här släpper den som ett samarbete med barnrättsorganisationen Plan International. Låttexten har getts en varsam uppdatering för att ge ljuset en ny dimension – en symbol för omtanke, framtidstro och alla flickors rätt till utbildning. Intäkterna från låten går till Plan Internationals arbete för att fler flickor ska få gå i skolan. 

Favoriter Apple Music

“Jag brinner för jämställdhet och flickors rätt till utbildning – och ingen är gladare än jag om min version av Nu tändas tusen juleljus kan bidra till att fler flickor kan gå i skolan och ta makten över sina liv.”

De bästa jullåtarna hittar du i spellistan A Popmuzik Christmas .


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011