Redan på 90-talet visade Max Martin var popskåpet skulle stå tillsammans med sin mentor Denniz Pop.

Svensk Pop Apple Music

Denniz Pop tog över stafettpinnen från Rob ’n’ Raz som samarbetade med Leila K på albumet Rob’n’Raz feat. Leila K, som bland annat innehöll hitsen Got to get och Rock the nation. Första samarbetet med rapparen från Göteborg och producenten från Stockholm blev albumet Carousel där singeln Open sesame blev en stor framgång.

Men den låt som de flesta förknippar med Leila K idag är helt klart den första singeln från hennes tredje och sista album Manic Panic. Jag snackar såklart om singel Electric. Låten som fick oss att kasta oss ut på dansgolven när vi hörde introt 1995. Hela upplägget på låten var genialt, där den red på den technovåg som var stor vid den tiden, samtidigt som låten hade en sjukt stark poprefräng som sjöngs av Jessica Folcker.

Idag känns låten som en självklar hit från 90-talet, men låten lyckades ”bara” nå en åttondeplats på singellistan. Finnarna hade dock bättre smak, där singeln faktiskt blev tvåa. Men samtidigt är det numera en klassisk klubbhit som spelas flitigt på de där nostalgiska dansgolven och det låten inte tog i listplaceringar då har den tagit igen i streams idag. Så på det långa loppet är det nog en av de låtar vi minns bäst från 1995.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011