Efter singlarna Divine och Nausea är Ida Kabel från Borlänge här aktuell med singeln Lucid as a dream. En drömliknande låt som hittar sina rötter i 80-talspopen. För fans av artister som Kate Bush och Susanne Sundfør borde absolut uppskatta detta.

Om själva låten berättar Ida:

”Låten är inspirerad av lucid dreaming, som syftar på ett tillstånd där man är helt eller delvis vid medvetande samtidigt som man drömmer. Den handlar om att vara i en relation där man inte är riktigt närvarande, för ens drömmar tar upp alla tankar. Man försöker ta sig upp till ytan, till ens största begär, men på vägen upp drar man ner sina nära och kära längre ner i djupet.”

Lucid as a dream är skriven av Ida och har producerats tillsammans med Johan Nordin i samarbete med Dalapop. Låten kommer även finnas med på Idas kommande EP som släpps lite längre fram.

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.