St. Vincent – eller Annie Clark som hon egentligen heter – har alltid funnits lite i periferin för mig. Ingen artist som jag tagit mig tiden att lära känna ordentligt, men samtidigt så har jag sällan varit besviken när jag hört henne. Såg henne för en herrans massa år sedan som förband till Miike Snow på en liten klubb här i Göteborg. Saker jag nästan helt glömt bort.

Popmuzik Lover Patreon

Periferikänslan förändrades med nya albumet Masseduction. Ett album som sångerskan skapat tillsammans med Jack Antonoff vid rodret och som blev skivan som fick mig att på allvar få upp ögonen för henne.
Så vad är bättre att fördjupa denna relation än på en scen under Way Out West?

På scenen finns två Muppets-liknande män som är helt själlösa. De är där. Spelar sina instrument och gör inget större väsen av sig.
 Då är det kvinnliga basisten och St. Vincent själv mer färgstarka.
De levererar puls och energi. De får igång publiken och även om St. Vincent likt Grizzly Bear kan flumma ut lite i låtarna så blir det aldrig tråkigt eller ointressant.

Där är väl den stora skillnaden mellan en okej konsert och en riktigt bra. Den engagerar även i dess svagaste stund.
Detta var helt klart energin som behövdes för att lyfta torsdagen ett stort steg upp.


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011