St. Vincent – eller Annie Clark som hon egentligen heter – har alltid funnits lite i periferin för mig. Ingen artist som jag tagit mig tiden att lära känna ordentligt, men samtidigt så har jag sällan varit besviken när jag hört henne. Såg henne för en herrans massa år sedan som förband till Miike Snow på en liten klubb här i Göteborg. Saker jag nästan helt glömt bort.

Apple Music Svensk Pop

Periferikänslan förändrades med nya albumet Masseduction. Ett album som sångerskan skapat tillsammans med Jack Antonoff vid rodret och som blev skivan som fick mig att på allvar få upp ögonen för henne.
Så vad är bättre att fördjupa denna relation än på en scen under Way Out West?

På scenen finns två Muppets-liknande män som är helt själlösa. De är där. Spelar sina instrument och gör inget större väsen av sig.
 Då är det kvinnliga basisten och St. Vincent själv mer färgstarka.
De levererar puls och energi. De får igång publiken och även om St. Vincent likt Grizzly Bear kan flumma ut lite i låtarna så blir det aldrig tråkigt eller ointressant.

Där är väl den stora skillnaden mellan en okej konsert och en riktigt bra. Den engagerar även i dess svagaste stund.
Detta var helt klart energin som behövdes för att lyfta torsdagen ett stort steg upp.


Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.