Första gången jag såg Grizzly Bear var under just Way Out West 2009. Då i ett varmt Linné-tält och med den lysande Two Weeks som dragplåster.

Följ på Apple Music

I fjol släppte Grizzly Bear albumet Painted Ruins efter att ha haft en paus sedan album och turné 2012. Jag träffade bandet i Stockholm för en intervju där vi pratade mycket om det politiska läget i USA, men även arbetet med nya skivan. Det var helt klart en smått frustrerad grupp som bad om ursäkt över det kaos deras land skapat.

Idag var det dags för bandet att ta sig ann Way Out West för andra gången och denna gång har de fått lämna Linnétältet för Azalea-scenen. 

För mig är väl Grizzly Bear ömsom vin och ömsom vatten. De är bra när de inte flummar ut allt för mycket. Visst det kan vara charmigt det också, men ofta inte så engagerande. Just engagemang saknade jag idag. Det sprakade aldrig till från scenen tyvärr och det kände lite synd. Jag hade velat att de lyfte ett litet snäpp extra för att detta skulle gå från okej till bra eller mycket bra. Visst, publiken tänder till när de kör just Two weeks, men det är en ganska lång uppförsbacke för att komma just dit.





Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011