Vecka tre av Så Mycket Bättre.
Även denna gång sätter jag mig ner och lyssnar på låtarna efter programmet för att inte låta dem färgas för mycket av hur låtarna framförs i TV eller de olika känslorna som TV-mediet bygger upp.
Artistmässigt är ju Sabina Ddumbas dag svårast. En artist med endast ett album i bagaget och med det inte direkt en låtskatt att ösa tolkningar från. Att Sabina imponerat stort på mig när hon gör sina tolkningar av de andra artisterna kändes nästan givet från samma dag som hon presenterades till programmet. Men hur skulle det låta när de andra deltagarna tolkade hennes låtar?

Favoriter Apple Music

Måste väl säga att det är säsongen svagaste vecka rent musikmässigt. Inte så att Sabina har gjort dåliga låtar. Men två stora hits och en knippe albumspår är lite för lite för att bygga ett program runt. Det blir även ett problem om de andra deltagarna inte riktigt går all in för att lyfta låtarna.
Visst, man kan göra som Moneybrother och försöka göra en Hellström-euforisk version av Kingdom come som här hette Sabina säger. Det är mycket energi, men tyvärr blir det allt för repetitivt och platt. Efter ett tag känns det bara plågsamt att lyssna på måste jag säga. Så nej, inte versionen som skulle få mig att kasta mig över Sabinas debutalbum om jag ska vara ärlig.

Då tyckte jag Icona Pop gjorde en grym tolkning av Not too young. Det blev kvällens definitivt bästa och framförallt roligaste tolkning. De har tagit den stora R&B-låten och gjort den mer popig vilket såklart är mycket tilltalande för min del. Känns som detta kommer bli den mest streamade låten från denna veckan.

På det får jag nog säga att Eric Saade gjorde en av de bättre tolkningarna när han försvenskade låten Want till Vill. En annan vecka hade troligen Saade fortsätt med att vara ganska anonym tolkningsmässigt – för visst har han inte riktigt lyft sig under säsongen? Men på grund av den ganska tama konkurrensen denna vecka var det inte supersvårt att ta ledningen om man lade lite energi till arbetet, vilket Eric och hans team faktiskt gjorde denna vecka.

Så nej. Hur duktig än Sabina faktiskt är så blir det inte direkt ett bra musikprogram med ett allt för begränsat urval av låtar att tolka. Tror de behöver minst 20 låtar för att det faktiskt ska kunna finnas material att välja ifrån. Ett album med 11 låtar är för lite. Visst, den stora vinnaren är ju ändå Sabina som får en höst med promotion för sig själv. Det är hon definitivt värd, men det gynnar inte direkt programmet på hennes egna dag.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011