Claire Richards från gruppen Steps gör sig redo för sitt andra soloalbum. Det var ju 2019 som hon släppte albumet My Wildest Dreams och den 25:e Augusti är det dags för Claire att ge oss cover-albumet Euphoria. Jupp, titeln och titellåten är DEN Euphoria som tog Loreen till Eurovision-historieböckerna. Men inte nog med det, vi får även en annan svensk klassiker i låtlistan. Hon gör nämligen ABBAs klassiker Summer night city tillsammans med ingen mindre än Andy Bell från Erasure.

POPMUZIK SUMMER

Albumet består av 13 tolkningar och vi får förutom dessa två låtar över höra Claires versioner av klassiker som Xanadu (Oliva Newton John), Never trust a stranger (Kim Wilde), Gloria (Laura Branigan) och Song for the lonely (Cher).

Första singeln från albumet heter I surrender och släpptes först 2002 av Mary Griffin och sedan av Céline Dion samma år när hon hade med låten på albumet Let’s Talk About Love. Låten i sig är skriven av Louis Biancaniello och Sam Watters.

Här bjuds vi på klassisk dramatisk poplåt med stråkar och piano till ett disco beat, som Neil Tennant skulle ha sagt det. Även om originalet är lika dramatiskt, så är det lite roliga denna gång med den mer dansanta produktionen skulle jag säga. Jag tyckte det passade låten perfekt.

Claire Richards

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011