När TV-serien Queer as Folk sändes var musiken en stor del av seriens ingredienser.
Då huvudkaraktärerna ofta gick på klubb var det såklart viktigt med bra klubbmusik och vem är då bäst på klubbmusik om inte Rollo Armstrong? För i ett av avsnitten – och på soundtracket – hittar vi den fantastiska Hold that sucker down.

Popmuzik in Dolby Atmos

Rollo är en tredjedel av Faithless som även bland annat släppt det fantastiska projektet Dusted. Men Rollo har även släppt en hel del remixar under sitt egna namn samt att han 1994 släppte singeln Hold that sucker down under aliaset OT Quartet.
Det kan ses som en försmak till det sound som Faithless slog igenom med när de släppte singlar som Insomnia och Salva Mea. Episkt, houseigt, filmiskt och nästan lite sakralt i stilen. Det är brittisk house när det var som absolut bäst skulle jag säga.
Självklart ska det vara Builds Like a Skyscraper mixen som gäller av denna låt. En sex minuter lång resa som bara tar oss upp-upp-upp. I radioversionen hör vi Colette sjunga texten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

KMR Studios
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.