När TV-serien Queer as Folk sändes var musiken en stor del av seriens ingredienser.
Då huvudkaraktärerna ofta gick på klubb var det såklart viktigt med bra klubbmusik och vem är då bäst på klubbmusik om inte Rollo Armstrong? För i ett av avsnitten – och på soundtracket – hittar vi den fantastiska Hold that sucker down.

Popmuzik Podcast

Rollo är en tredjedel av Faithless som även bland annat släppt det fantastiska projektet Dusted. Men Rollo har även släppt en hel del remixar under sitt egna namn samt att han 1994 släppte singeln Hold that sucker down under aliaset OT Quartet.
Det kan ses som en försmak till det sound som Faithless slog igenom med när de släppte singlar som Insomnia och Salva Mea. Episkt, houseigt, filmiskt och nästan lite sakralt i stilen. Det är brittisk house när det var som absolut bäst skulle jag säga.
Självklart ska det vara Builds Like a Skyscraper mixen som gäller av denna låt. En sex minuter lång resa som bara tar oss upp-upp-upp. I radioversionen hör vi Colette sjunga texten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011