Premiär i Being Blogged NYIkväll är det premiär för B. Lewis remix av Never Go Back med den Philadephia-baserade sångaren Vincent John .
En riktig medryckande popremix som passar i både spellistan och på dansgolvet.
Låten är tagen från Vincents debut-EP med samma namn som släpptes i fjol.
Jag tog ett snack med Vincent om remixen och hans musik:

POPMUZIK LOVER 2

Hej Vincent! Redo för 2017?

Hej Popmuzik! Roligt att du ville snacka med mig. Ja, jag är redo och hoppas på det bästa. Ser fram emot ny musik under året.

För de som inte vet – vem är Vincent John?

Jag är en låtskrivare, producent, musiker och sångare från Philadelphia. Jag har precis släppt min solodebut, Never Go Back, efter att ha jobbat bakom kulisserna tillsammans med en hel del soul- och popartister.

Vilka artister inspirerar dig?

Det varierar från dag till dag, men mest inspireras jag av soulmusik, afrikansk och brasiliansk musik. Pop och elektronisk musik är också stora inspirationskällor.

Du har precis släppt din debut-EP. Berätta om arbetet bakom den.

Never Go Back skrevs under vintern 2015 / 2016. Några av låtarna skrevs vid pianot medan andra byggdes från ett trumbeat och allt eftersom förvandlades till en låt. Det var en hel del arbete med att hitta mitt sound, men tillslut blev det som jag ville ha det.

Sedan har det varit roligt att jobba tillsammans med så många talangfulla människor på låtarna. Huvudstämman mixades av Jeff Silverman ( Aloe Blacc , Lee Fields ) i Brooklyn. Bakgrundssång framfördes av Nicole Wray ( Missy Elliot , Lady Wray ) i Atlanta. Dave Pettit och Phil Pallazolo mixade låtarna i New York City och slutligen mastrade Graig Markel allt i Seattle.

Jag älskar 80-känslan på EP:n. Vad tycker du själv är så magiskt med just 80-tals soundet?

Tack! Musik av den tiden har en distinkt känsla. Det fanns några otroligt duktiga låtskrivare då. Produktionen hjälpte till att flytta gränserna tillsammans med den ständiga utvecklingen av tekniken. Stilar går alltid i olika cyklar, men på något sätt tror jag att just 80-talet är här för att stanna.

Tycker omslagen på skivan och singlarna är väldigt fina och har en härlig 7″ singelkänsla över sig. Hur var den kreativa processen bakom dem?

Amy DiLorenzo är en Philadelphia-baserad designer och vän till mig. Efter en fotosession jobbade Amy fram ett koncept för EP-omslaget tillsammans med en av bilderna. Efter det var det lätt att sätta in nya bilder i samma mall för de olika singlarna.

Hur kom remixen av Never Go Back till?

Jag introducerades till en producent som heter B. Lewis som remixade låten. När vi spelade in den föreställde jag mig att låten skulle kunna remixas på detta sätt och B. Lewis träffade verkligen mitt i prick.

Vad händer i framtiden för dig?

Just nu jobbar jag på en del nya singlar. Att just jobba med musiken är helt klart det roligaste, så just nu har jag riktigt kul.
Du får hålla utkik efter nytt material under 2017.


Vincent John
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011