Dags för ny säsong av Melodifestivalen och idag får vi lyssna igenom låtarna i första deltävlingen i Göteborg.
Här kommer lite tankar om dem efter att vi lyssnat igenom dem två gånger.

Nordiska Favoriter

Her Kiss
Artist: Boris René
Låtskrivare: Tim Larsson, Tobias Lundgren

Medryckande och soulig poplåt med skönt brass och mycket energi. Likt förra året känns det väldigt brittiskt och tanken till Olly Murs är inte långt bort. Jag tror definitivt att detta kan funka även i år för Boris. En charmig låt och en charmig person lyfter alltid extra högt.

Amare
Artist: Adrijana
Låtskrivare: Martin Tjärnberg, Adrijana Krasniqi

Oj, detta kändes nytt i Melodifestivalen. En riktigt tung alternativ r&b-låt där Adrijana visar upp både sina rap skills och att hon kan sjunga. Detta skulle definitivt bli en hit utanför festivalen. Om ni har hört Adrijanas tidigare singlar, så är detta det mest kommersiella hon gjort, och ett mycket välkommet inslag i Melodifestivalen.
Funkar detta även på scenen så tror jag Adrijana kan gå riktigt långt denna vecka.

One More Night
Artist: Dinah Nah
Låtskrivare: Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah, Dr Alban

Dina Nah tar oss tillbaka till euroclub-land med nya singeln One more night, med det klassiska rap-stycket inkluderat mot slutet. Definitivt bra driv och kul klubblåt. Kanske att den inte känns helt hemma i dagens mer r&b-baserade klubbmusik dock. Själv skulle jag tro att soundet är lite för nyligen för att kännas retro-coolt. Men för oss som ändå gillar musiken på gayklubbar kommer detta definitivt gå hem.

Road Trip
Artist: De Vet Du
Låtskrivare: Johan Gunterberg, Christopher Martland

Även om Samir och Viktor inte är med i år så får vi ändå afterbeach / studentflak-allsång tillsammans med De Vet Du. För er som gillar De Vet Du sedan tidigare är det full valuta för pengarna. För er som inte fastnat för killarnas skojfriska låtar så är det inte kvällen ni gör det nu heller. Men antar att vi får ett extremt kul nummer tillsammans med låten, så det kommer definitivt att bli tre underhållande minuter i TV:n.

Mitt liv
Artist: Charlotte Perrelli
Låtskrivare: Charlotte Perrelli, Lars Hägglund

Perrelli släpper i år en ballad. Lite folkmusik- Ainbusk -käsnla över det hela där hon berättar att hennes liv är hennes. Det är väl ett fint budskap, men denna typ av berättande ballader kanske inte riktigt hittar sin självklara plats i festivalen längre.

Wild Child
Artist: Ace Wilder
Låtskrivare: Peter Boström, Thomas G:son, Ace Wilder

Tredje gången gillt för Ace Wilder som i år ställer upp i Melodifestivalen med singeln Wild Child. Vi känner definitivt igen Ace Wilder från tidigare år. Mer berättande vers och stark refräng som bubblar av karnevalkänsla och med det stark låt för dansgolven. Om man ska jämföra med de två tidigare låtarna så är detta definitivt hennes svagaste bidrag, men med det inte sagt att det är direkt dåligt. Det är mer att stilen nu känns igen från tidigare år. Men det är definitivt en refräng som jag personligen går igång på.

Hold On
Artist: Nano
Låtskrivare: Nano Omar, Gino Yonan, Ayak, Carl Rydén, Christoffer Belaieff, Rikard de Bruin, David Francis Jackson

Om Perrellis ballad kändes mossig, så är det långt ifrån Nanos mix av filmisk power-ballad, brittiska drum’n’bass och klubbsound. Lägg sedan till en del stråkar och brass på det, för att sätta den sista touchen på låten. Det är snyggt och starkt och känns väldigt idag (får lite John Newman -vibbar av detta). Nano har tidigare visat att han har en stark röst på sina singlar. Nu känns det helt klart som han lyft sig ytterligare. Detta är så nära en internationell hit vi kommer denna veckan, och kanske hela festivalen.

Om jag bara skulle gå efter låtarna, utan att tänka på att det är ett nummer som ska krydda dem, så skulle jag säga att de topp fyra låtarna för veckan är:

Hold on – Nano
Amare – Adrijana
Her Kiss – Boris René
Wild Child – Ace Wilder

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011