Intervju: Fifarock släpper sin debut EP

Svensk Pop Apple Music

Fifarock släpper idag sin självbetitlade debut EP och jag bad bandet berätta om sig själva och vad de har på gång framöver. Så vilka är dem och vart ska du bege dig för att höra dem spela i sommar? Läs här och få svar! Och glöm inte att lyssna in dig på den sprillans nya EPn.

Malte från Fifarock har ordet!

”Fifarock bestod till en början av tre kompisar från gymnasiet; Malte , Robert och Fredrik som alla gick i samma klass. Projektet började som ett skönt tidsfördriv på vinden i Horred där bröderna Serholt s mamma bor. Basist saknades under jamsektionerna och vi kände att en utökning av vänskapskretsen på vinden behövdes i form av en fjärde skön varelse. Om hen kunde spela eller inte hade noll betydelse, så länge hen gick att umgås med. Personen som först dök upp i min hjärna var självklart min sedan tidigare goda vän Anton som inte bara var en riktigt skön kille men han kunde även spela på vad man än satte i händerna på honom. Ett roligt samtal senare (detta är en annan lång historia som får tas en annan gång) var han med i bandet. Detta var cirka två år sedan, men vi har bara funnits officiellt som band i ett år.

Just nu ser vi fram emot ett par spelningar i sommar. Vi släpper en självbetitlad EP den 28 juni och kommer då att ha release på Majas Vid Havet i Varberg samma dag, samt en till på Valand i Göteborg dagen efter. Nästa månad har vi två spelningar till – dessa på Hemgården i Borås 7 Juli och Jazzhuset i Göteborg 8 Juli. 5 Augusti spelar vi i Horred. Efter detta är tanken att gå in i Studion igen med ett gäng nyskrivna låtar, samt några som ännu inte blivit inspelade. Låtskriveriet stannar aldrig upp. Vart och varannat rep så hoppar en ny låt fram och vi kan inte hjälpa det. Så förvänta er inget stopp från oss nån gång snart – vi har bara börjat värma upp. 

Vi är Fifarock
Vi spelar Fifarock
Gör er redo för Fifarock”

Fifarock @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011