Först en siffra.
Över 6 miljoner röster kom in under Andra Chansen.
S-e-x-m-i-l-j-o-n-e-r.
Det är så sjukt mycket att en bara häpnar. Appen har verkligen skapat ett engagemang i sofforna där hemma, och det känns svårt att backa den trenden nu när tekniken ändå fungerat hela säsongen.

Favoriter Apple Music

Sedan är ju Andra Chansen lite vad den är. Många anser att man bara samlar ihop de sämre låtarna och ger som en fribiljett till final. Då skulle jag nog mer säga att det kan få låtar att mogna lite mer, eller att de faktiskt kommer från en tillräckligt starkt deltävling att säg de tre bästa låtarna inte fick plats att gå direkt, men att låten nu får den plats i finalen den förtjänar.
Jag tycker ju tillexempel att Panetoz var helt klart värda att vara i final redan förra veckan, men nu är de där, så hurra för det.

Kollar vi på duellen mellan Albin & Mattias mot Boris René så tycker jag allt det var mest rättvist att Boris gick vidare. A&M har redan en stor hit med Rik , som till och med fått en guldskiva. De har liksom fått den promotion de behövde, och en plats i Friends skulle inte ge dem så mycket mer i streams. Då är det roligare att vi kan bygga upp ett nytt artistnamn som Boris med en omgång i finalen. Grym låt att ha där dessutom.

Snopet för Isa som förlorade mot Saraha , men ganska väntat. Glädje går alltid före sorg, och ska det vara sorg måste det vara lite bättre än I will wait . Isa har ett snyggt nummer dock. Ett av de snyggaste i år måste jag säga. Älskar skuggorna och ljussättningen.

Det som var helt nytt i år var ju att vi fick se startordningen för finalen direkt i TV. Den brukar ju alltid komma i ett pressmedelande en stund efter finalen och då är det mer en nyhet för oss i bubblan och Twitter än för tittarna som redan lämnat Schlagerbubblan.
En sak är dock väldigt tydlig i år. Vi har aldrig – a-l-d-r-i-g – har en så stark final någonsin. Det är ju (nästan) bara hits rakt igenom. Panetoz, Saraha, Oscar Zia , Ace Wilder , Robin Bengtsson , Molly Sandén , Wiktoria och så monsteritarna Samir & Viktor samt Frans . Nio av tolv – det är fanemig procentuellt bättre utdelning än någon Absolute Music platta någonsin.

Om man bortser från att Peter Jöback är väldigt teatral när han pratar, så tyckte jag det blev tre bra programledare. Extra bonus för den nyskriva låten Sing me out som framfördes av Peter och Ola Salo . Lysande att ta vara på två så begåvade sångare när de ändå är samlade, och inte be dem sjunga en trött cover, utan verkligen bjuda på något helt nytt. Mer sådant!
Gardells schlagerskola levererar starkt som vanligt, vilket är motsatsen till sketcherna med Helena Bergström som bara får en att fnissa sporadiskt av artighetsskäl.

Men nu vänder vi blickarna mot Solna och finalen nästa vecka.
Det kommer som sagt bli otroligt spännande, att se vilket bidrag som kommer tvåa efter Frans.
Hurra!

Startordningen
1. Panetoz – ”Håll om mig hårt”
2. Lisa Ajax – ”My Heart Wants Me Dead”
3. David Lindgren – “We are Your Tomorrow”
4. SaRaha – “Kizunguzungu”
5. Oscar Zia – “Human”
6. Ace Wilder – “Don’t Worry”
7. Robin Bengtsson – “Constellation Prize”
8. Molly Sandén – “Youniverse”
9. Boris René – “Put Your Love on Me”
10. Frans – “If I Were Sorry”
11. Wiktoria – “Save Me”
12. Samir & Viktor – “Bada nakna”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011