Jag har kämpat!
I snart ett år har jag försökt att få till en intervju med Eric Saade .
Nu har det äntligen hänt.
Med hjälp av kontakter på Universal fick jag ihop en liten mailintervju med Eric medan han just nu jobbar dygnet runt på att lansera sin nya skiva Saade vol.2 .
Det roliga i detta var att jag faktiskt träffade Eric i fredags när jag besökte Roxys kontor för andra ärenden (som dyker upp här i bloggen snart).
Men här kommer en liten intervju med den snart skivaktuella Eric.
Håll till godo!

POPMUZIK LOVER 2

Being Blogged : Först – Kör du själv Opel?

Eric : Japp… Opel Insignia OPC, 325 HK … den är kul ;)

BB : Varför valde ni att dela upp skivan i två separata delar?

E : Jag hade väldigt mycket material, och jag är även i en period där jag skriver vääääldigt mycket låtar. Jag fick ju inspirationen från Robyn kan man ju säga. Man vill inte hålla inne på en massa låtar för länge. Dock så har jag ju skrivit musik under hela hösten också!

BB : Var det mesta av de två albumen inspelade vid releasen av vol.1 eller har ni spelat in större delen av vol.2 efter att ettan var släppt?

E : Ingenting var färdiginspelat, mer än på demonivå.
Allting gjorde vi efter min sommarturné. Risken hade varit att jag inte längre var nöjd med produktionerna om vi hade spelat in redan i våras. Jag utvecklas ju hela tiden och får nya ideer.

BB : Vad kan vi förvänta oss av Saade vol. 2 ?

E : Det är ju en fortsättning av Vol.1, så grunden är den samma. Jag älskar ju electropop. Men jag skulle nog säga att soundet är lite hårdare på vol.2. Jag blir ju äldre och äldre också…

BB : Tror du att de äldre recensenterna/ journalisterna kommer uppskatta vol.2 bättre?

E : Jag tror ingenting om recensenter… Tror inte ens att det alltid handlar om musiken, när de recenserar. Tyvärr. Jag gör musik som jag älskar. That’s it!

BB : Vad fick er att välja DEV att sjunga med på Hotter Than Fire ?

E : Hon är förmodligen en av världens hetaste sångerskor just nu och med tanke på delarna hon sjunger i låten, så passade låten henne perfekt. Hon är ju en speak-singer. Otroligt begåvad. Jag såg henne på MTV när jag gjorde promo i England. Då sa jag att jag ville göra en feature med henne. Många trodde självklart inte på det, då hon precis hade gjort en feature med JLS , TIMBALAND , GUETTA . Men jag var ganska säker på att hon skulle tacka ja. Hon hörde också att låten skulle kunna vara en världshit. :)

BB : Blir det fler samarbeten med andra artister på skivan?

E : Jag har spelat in en till feature med J-son .
J-son har dessutom varit med och skrivit 8 av10 låtar på skivan. Han är en grym textförfattare. Tillsammans hittar vi snygga metaforer. ”Flyer than wind ”! Epic.

BB : Vilken av låtarna på vol.2 tror du kommer att bli den största hiten?

E : Hotter Than Fire !

BB : Är du nöjd med din gamla What’s Up -bandmedlem Robin Stjernbergs insats i årets Idol?

E : Absolut. Han har alltid varit en fantastisk sångfågel.

BB : Vinner han?

E : Absolut!

BB : Tack och lycka till med releasen!

E : Tack själv! En massa kärlek.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011