Foto: Martin Ridne
Foto: Martin Ridne

Bakom det fyndiga namnet Teen H Weed hittar vi Daniel Nilsson , som även är känd under namnet Dandan . Under hösten har han bland annat blivit tilldelad Stim-stipendium för sitt kvalitativa sound och breda hantverk.
Dig av är andra singeln som Teen H Weed, som då följer upp Tycka Sådär som släpptes i somras.

POPMUZIK LOVER 2

”Från början var det ett beat som jag gjorde till min granne Madi Banja , där jag ville skapa en blandning av traditionell svensk musik och det moderna trap-sound som jag tidigare har jobbat med. Jag lade till dragspel, trumpet och toppade låten med en samplad rodd-båt, som ror i bakgrunden genom hela låten. Jag hoppas på en subtil interaktion mellan lyssnaren och den svenska skärgården.

Mitt i allt detta tog ett destruktivt förhållande slut och jag skrev Dig Av på detta beatet. Jag hade inte uppfattat sorgen i musiken tills den som jag sett gå så många gånger, gick för sista gången”, berättar Daniel.
Snart kommer även en hel EP med sångaren, så håll koll på hans Facebook-profil för mer info.



Teen H Weed
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011