En intervju med Samling

Svensk Pop Apple Music

Samling släpper idag sitt tredje album Sen glömmer jag hur du ser ut . Skivan passar alldeles utmärk för att lyssna på i höstmörkret och har du inte bekantat dig med gruppens musik tidigare så tycker jag att du ska göra det nu. Ljudbilden har förändrats jämfört med de tidigare skivorna och jag tycker att de låter rockigare än de gjort tidigare. Jag gillar! Vi har tidigare fått de fina singlarna Varulv och Du från albumet och nu är det dags att gotta ner sig ordentligt i resten av spåren från skivan. Definitivt ett av höstens bästa album.

Jag ringde upp Petter i bandet för att prata om skivan och du kan läsa intervjun här:

Vad har ni för er just nu?

Nu sitter jag faktist och väntar på att vi ska repa. Max kommer att ha med sig nytryckta vinyler. Det känns mäktigt. Man sliter så mycket med de här skivorna och sedan så är man klar långt innan man ser den fysiska skivan. Så man hinner nästan glömma av den när någon plötsligt ringer och säger ”Nu finns den!”. Man blir lika barnsligt stolt varje gång.

Det är väl en lite speciell känsla att ge ut sin musik på vinyl?

Jo det är nog det. Vi har gjort det varje gång. Från början har alla varit inne på att vinyl är en bra produkt. Alla i bandet har väl någon gång varit inne på att samla vinylskivor, det har väl varit ett större frågetecken kring cd-skivor.

Ni släpper ert tredje album, kan du berätta lite om vad vi kan förvänta oss?

Ja, ni kan inte förvänta er någon radiovänlig musik. Ganska deppig, tror jag att man kan säga att den är. Vi har väl aldrig gjort sprudlande och glad musik haha! Men den här gången är det nog värre än nånsin tror jag. Det finns kanske någon låt som inte är superdeppig men det är en ganska mörk skiva. Vi vältrar oss väl inte i elände men så som skivan har utvecklats så har det blivit så helt enkelt. Vi har inte kompromissat speciellt mycket egentligen men av någon anledning så känner jag denna gång att vi har kompromissat extra lite.

Jag gillar personligen hur er ljudbild har förändrats och jag tycker att ni låter rockigare än tidigare

Det kan man nog säga. Särskilt andra skivan var väldigt välproducerad. Denna gång är ljudbilden mycket mer low-fi och vi har producerat mer själva än vad vi gjort tidigare. Det har vi gjort för att vi har tyckt att det är spännande och roligt. Det var väl en del av själva tanken att inte kompromissa, vi visste själva hur vi ville att slutresultatet skulle bli.

Vad handlar era texter om?

Det är sångaren Max som skriver texterna, även ifall vi andra blivit mer och mer involverade och egentligen borde kanske inte jag säga så mycket om dem. Men många av våra texter handlar om förlorad vänskap och svårigheten att behålla vänskapsrelationer och nån slags vanmakt i det. Omslaget på skivan kom till genom nån slags selfie. Det är en person som tar kort och pekar finger mot sig i spegelbilden. För mig har det blivit någon slags sammanfattning om vad skivan handlar om. En lek med vänskapsrelationer och ens egen roll i det så klart. Nu blev jag lite filosofisk och flummig haha!

Hur har inspelningen av albumet sett ut?

Vi har spelat in i en mindre studio denna gång och det är mycket som hänt sedan sist. Vi sa upp oss från Sony, det passade inte oss att ligga på ett så stort bolag. Vi kände att ett mindre bolag som intresserade sig för vår musik passade oss bättre och det är mycket roligare. Vi har också haft en studiotekniker/producent som heter Frans , han har hjälpt oss. Vi har haft mycket mindre pengar denna gång och det har inte bara varit av ondo, det passade denna skiva väldigt bra som har en ruffigare ljudbild. Denna gången har det verkligen känts som att det är på liv och död. Det har hänt mycket, dels med byte av bolag och så, det har varit svåra passager.

Ni ska ut på höstturné, berätta lite om den. Jag såg att ni skulle spela på Pustervik.

Vi ska spela i Göteborg, Malmö, Stockholm och Lund. Det är de som är klara just nu, ni får hålla koll på facebooksidan.

Hur tar ni er runt när ni är ute och spelar?

Det är på gammal hederligt vis, vi åker minibuss. Det är så det har gått till hittills och det är väldigt roligt.

Är det något som ni inte klarar er utan där i minibussen?

Fan, det var en svår fråga. Vi har alltid haft jävligt trevligt i alla fall när vi åker runt. Vi har spelat mest i Sverige och lite i Norge så det är inte så länge vi är iväg, vi hinner aldrig reta gallfeber på varandra haha. Jag längtar alltid till nästa gång.

Vill du hälsa något till de som kommer för att se er?

Det är alltid nervöst att spela trots att vi gjort det tidigare. Nu är det en ny skiva och man tänker ändå på det innan man går upp. Det är bra att vara lite nervös för annars skulle man ju inte bry sig. De kan förvänta sig riktigt jävla bra spelningar! Vi tycker att det är så jäkla kul att spela. Man är stolt och glad och i slutändan handlar det om att komma ut och spela för folk. Det är där vi gör oss bäst. Vi är nervösa men sjukt peppade och håller på att sätta ihop en grym setlist!

Albumet har du här!

Samling @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011