På fredag går den nya James Bond-filmen Spectre upp på biograferna med Daniel Craig i titelrollen.
Varje film, från From Russia With Love (och med undantag av On her Majesty’s Secret Service), har lanserats tillsammans med ett ledmotiv som oftast fått stor uppmärksamhet. Det var med Goldfinger och Shirley Bassey (den enda person som fått sjunga mer än ett ledmotiv), som James Bond fick sin första stora singelhit.
Efter det har det rullat på. Louis Armstrong, Tom Jones, Duran Duran, Tina Turner, Garbage och Madonna för att nämna några av de 20 artister som satt sin prägel på en James Bond-film. (Duran Duran är dock den enda som nått förstaplatsen på Billboard-listan).
Den som sjunger ledmotivet till Spectre är den brittiska sångaren Sam Smith.
Som med all musik har man favoriter, så även med låtarna från James Bond.
Så därför har jag här samlat de 10 bästa låtarna i en spellista, tillsammans med Sam Smiths bidrag (som inte kommer platsa på nästa lista känner jag, om jag ska vara ärlig). Men de andra är de Bond-låtar som är värda att lyssna på både en och fem gånger.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.