En intervju med Hanna Turi

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Foto: Malin Sydne

Foto: Malin Sydne

Hanna Turi släppte tidigare i år sitt andra album Tracks in the Water och följde därmed upp sitt debutalbum Some Old Tapes från 2011. En debut som tog henne till South by Southwest i Texas och festivalerna Peace & Love och Way Out West . Det var alltså fyra år sedan hon spelade i Göteborg. Vad glada vi är för att hon är tillbaka! Nu på torsdag den 22 oktober spelar hon på Oceanen , missa inte det! Samma dag släpper hon dessutom singeln What Did I Do With My Time från senaste albumet.

En länk till evenemanget hittar du här.

Vi fick en intervju med Hanna för att prata om torsdagens spelning och för att höra vad hon har på gång framöver. Läs den här!

Hej! Vad har du för dig just nu?

Ja, idag ska jag prova att skriva musik tillsammans med en kille som är väldigt duktig på texter. Det är väldigt ovant för mig att skriva med andra, så det ska bli spännande. Sen ser jag fram emot att få åka ner och spela i Uddevalla och Göteborg tillsammans med mitt band i veckan.
 
Du släpper snart din nya singel What Did I Do With My Time, en låt som finns med på ditt senaste album. Kan du berätta lite om singeln?

Jag skrev den efter en längre period av att ha gått emot min egen intuition. Det var som att inget betydde något längre, som att saker bara hände och jag hade inget att säga till om. Det är bullshit.
 
I april släppte du ditt andra album Tracks in the Water. För de som inte har hört det ännu, kan du berätta lite om albumet?

Som alltid skriver jag terapeutiskt för mig själv och av någon anledning blir det oftast mest universellt då. Ljudmässigt är det en blandning mellan ganska stora, detaljerade arrangemang och väldigt nakna. Sammanfattningsvis är det en väldigt hoppfull platta, skulle jag säga.
 
Nu var det ju inte så länge sedan vi fick ett album ifrån dig, men har du börjat fila på ny musik? 

Ja, det där pågår konstant men lite punktvis. Jag börjar på något och så kan det ta år innan det blir klart. Jag har påbörjat material för ett par album till, så det finns mycket att jobba med.
 
Har du några andra projekt på gång?

Jag har en musikvideo som i princip är klar och ska släppas inom närmaste veckorna, sen har jag börjat nosa på lite producenter och samarbeten inför nästa albuminspelning. Ja, och sen har jag ett lapptäcke som börjat bli klart efter tre år.
 
Du ska ut på en fyra veckor lång turné i Italien, berätta gärna lite om det!

Ja, det känns svinroligt. Under nästan en månad kommer jag åka runt i hela landet tillsammans med bandet. Det är 21 spelningar, så det kommer att bli intensivt men garanterat ett minne för livet.
 
Vad är det roligaste med att turnera?

Att man alltid får uppleva så random situationer. Saker man aldrig hade fått sett annars. Man träffar så många unikum och behöver vara beredd på allt. Jag kan gilla det. Sen har jag en stor kärlek till mitt band. Vi fiser, skämtar och pratar allvar om vartannat och det blir aldrig tråkigt.
 
Har du någon pryl eller något annat som du inte klarar dig utan när du är ute på turné?

Hm, det blir ju gärna en 80-talsvända i stereon. Vi pratar drypande smör och allsång. Utöver det kan det vara schysst att virka en mössa.
 
Du spelar på Oceanen här i Göteborg nästa vecka. Vill du hälsa något till dem som kommer? Vad kan vi förvänta oss av spelningen?

Jag vill hälsa att jag vill se er allihop. Jag ska ge ett fragment av min själ och vi ska ha det så fruktansvärt mysigt. Det var ju 4 år sen sist, inte ok.

Hanna Turi @
Facebook


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.