Äntligen är dagen kommen! Den brittiska artisten David Rhodes släppte idag sitt efterlängtade debutalbum Wishes . Skivan handlar om relationer till vänner och familj och är samtidigt ett berättande om de senaste två åren då han isolerade sig en längre period, för att skriva låtarna till albumet och för att upptäcka vem han är som artist.

Skicka in din musik

Albumet innehåller 18 spår och det är vackert och ärligt. Låtarna är fint arrangerade med piano, gitarr och stråkar. Hans storhet ligger i att han genom musiken, texterna och sin sårbara röst berör på ett alldeles unikt sätt.

Den första låten jag hörde med Rhodes var Breathe. En otroligt vacker låt som han skrev till en nära vän som gick igenom en depression. Sättet han sjunger på och känslan har förmedlar går rätt in och andra versen kan jag lyssna på hur många gånger som helst och det känns alltid som första gången. Låten Losing It handlar just om när han stängde in sig för att skriva sitt album och att han ville att människor runt honom skulle veta att han hade en plan och inte hade glömt av vad som är viktigast i livet. Let It All Go är en duett som framförs och är skriven tillsammans med den brittiska artisten Birdy , den handlar om att bryta upp och är kanske årets finaste duett. Det fina titelspåret Wishes handlar om drömmar. Roligt också att han gör en cover på låten Blank Space , som blev bättre än originalet till och med.

Detta är ett debutalbum fyllt av magi och för min egen del är det definitivt ett av årets bästa. Klicka in på albumet här under och låt dig svepas med.

Rhodes @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011