Troligtvis är det för att jag själv snart säger adjö till ungdomen som jag reflekterar mycket kring ämnet och känner mig blödig inför musik som påtalar en svunnen tid. För när jag lyssnar till Augustines nya album Youth And Why It Ends går det rätt in. Att så sårbart och ärligt reflektera kring sina lärdomar och misstag genom bitterljuv musik är både modigt och beundransvärt.

Följ på Apple Music

På sitt andra album Youth And Why It Ends hör vi Augustine i olika skepnader sörja en ungdom som aldrig mer kommer tillbaka och en förvirring över framtiden. Hans karakteristiska stämma omfamnas här av en ljudbild som hämtar inspiration från 70-talet med orkestrala stråksamplingar och skimrande elgitarrer. Som en åpen 11åring har Augustine lyckats plocka de allra bästa godbitarna och bjuder på en skicklig uppvisning av finsmakarpop. 

”Det här albumet handlar om att ungdomen är förbi och hur ont det gör, haha. Det är plötsligt så mycket ansvar och jag kan inte riktigt skylla någonting på ung dumdristighet längre. Allt väger lite tyngre för varje år och jag är väl mitt inne i nån slags passage mellan allting. Blir någon någonsin helt vuxen, och när isåfall?”

Augustine

Den drömska ljudbilden som vi hör eka på Youth And Why It Ends är skapad tillsammans med artistens kompanjon Rassmus Björnson och de båda kreatörernas ambition var att utmana sig till nya höjder. Ett mission jag tycker dom helt klart lyckas med på den här plattan.

Augustine

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011