Malmöbandet YAST släpper idag singeln Together Forever och nästa vecka landar deras efterlängtade album My Dreams Did Finally Come True. Singeln tror jag att det går att beskriva med följande formel: Drömsk indiepop + gitarrmagi = Hösten är räddad!

POPMUZIK LOVER 2

Susanna ringde upp Calle i bandet för att prata om dagens singelsläpp och för att höra lite om det kommande albumet. Läs intervjun här!

Hej! Vad har ni för er?

Just nu är vi i replokalen och ska repa en sista gång innan vi sticker iväg på en liten miniturné på söndag. Det ska bli kul att spela och vi har varit peppade på det i ett år nu!

Er nya singel Together Forever släpps imorgon. Kan du berätta lite om den?

Det är väl egentligen bara en vanlig poplåt kan man säga. Den kom till genom att Tobias som spelar gitarr jammade lite och så hakade vi andra på. Om någon testar något och de andra hakar på så är det oftast en bra låt.

Hur skulle du beskriva den kommande skivan?

Jämfört med den förra så känner man igen att det är vi så klart, men vi har haft mer tid i studion och en större budget.

Hur har arbetet med skivan sett ut?

Vi spelade in den under två veckor i september förra året. Vi var förberedda och hade repat mycket men när man väl kommer in i studion så blir det aldrig som man tänkt sig. Vissa saker sätter man direkt och andra saker får man traggla med innan det blir bra. Jag tycker att den blev bra och den är kanske lite vuxnare än den förra om man kan säga så.

Vad handlar era texter om?

Enkla poptexter, naiva sånger om kärlek.

Ni har spelat ihop i nästan 10 år nu, ni tröttnar aldrig på varandra?

Nej, det är på det här sättet som vi umgås kan man säga, musiken kommer ibland i andra hand. YAST är i första hand ett kompisprojekt.

Vad har ni för planer under resten av året?

Nu är det miniturnén och sedan kommer ett gäng spelningar till när vi ska spela i Göteborg, Stockholm, Umeå och Gävle. Datum finns på vår facebooksida. I november ska vi göra några spelningar i Tyskland.

Har ni många fans i Tyskland?

Ja vi har en del. Det är ett tacksamt land att spela i och många små band från Sverige är där och spelar. Det finns massa ställen och spela på och publiken är bra. Kollar man på vår facebooksida vilka som gillar oss så är det ganska spritt, allt från Asien till Sydamerika och det är kul!

Har ni spelat i Asien någon gång?

Nej, men det skulle vara en dröm. Det skulle man kunna se som ett mål.

Är det något du vill lägga till?

Lyssna på låten allihopa, det är en hit!

YAST @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011