När jag träffar tvillingarna Andrew och Brian Chaplin på Berns Hotell i Stockholm slår det mig hur spöklikt lika de två 20-åriga killarna är.
Det är verkligen som att man klonat en av dem och skapat en exakt kopia.
När jag påpekar liknelsen ler de båda och säger att till och med deras föräldrar ibland tar miste på dem.
För mig känns det som en tröst när jag sitter och ska hålla reda på vem som är vem. Som tur är har de inte exakt samma röst och de sitter ju stilla på pallarna framför mig efter att de har presenterat sig. Men jag lovar, hade jag lämnat rummet och kommit tillbaka några minuter senare skulle jag inte märka någon skillnad om killarna bytte plats med varandra.
Killarna är i alla fall på strålande humör i dag.
De är tillbaka i Sverige för tredje gången på kort tid och har redan fäst sig vid landet långt uppe i norr.
Andrew ler stort när jag frågar om de gillar att komma hit eller om det bara är skivbolaget som tvingar dem.
”Oh nej! Vi älskar att komma hit! Det är nästan så vi ber att få komma till Sverige!”

Popmuzik Lover Patreon

Att tvillingarna uppskattar Sverige kan även ha att göra med att de får ordentligt fokus här just nu.
Sony jobbar stenhårt med att lansera killarna i Skandinavien och i många nyhetsmail från Sony skrivs det om Locnville .
Denna helg ska killarna uppträda på Veckorevyns Blogg Awards och fick samtidigt göra lite promotion för sig själva med en del intervjuer samt ett TV-inslag.
Sony har även släppt singeln Sun in my pocket till SingStar (finns att ladda ner via SingStore). Brian och Andrew tävlade tidigare på dagen i att sjunga den låten mot varandra.
Brian gick segrande ur den matchen.

Locnvilles växande fanbase utanför Sydafrika har skapat helt nya möjligheter för killarna att se sig om i världen.
Bröderna har jobbat stenhårt att med promotion de senaste månaderna, så det har inte blivit mycket privatliv för de två.
”När vi väl är hemma i Sydafrika är det lika mycket jobb som när vi är ute och reser, så det är sällan vi får träffa vår familj och vänner just nu.” säger Brian.
Men de älskar verkligen det de håller på med och håller kontakt med vänner och familj via Facebook.

Jag fick upp ögonen för Locnville via ett nyhetsmail från Sony Music i början på sommaren.
Då jag alltid är nyfiken på ny musik blev jag positivt överraskad av gruppens förstasingel Sun in my pocket .
Det var en skön mix av hip-hop och elektronisk musik. En kombination som passade både killarnas röst och min musiksmak.
Ska jag jämföra rösten med en låt är det närmaste man kan komma Bobby Brown med Frank Zappa , eller möjligen Tony Mortimer från East 17 när han sjunger Deep . En lite småsexig röst, som med den elektroniskt produktionen ger en skön känsla till låten.
Här kommer nästa överraskning med Locnville.
De har gjort hela sin debutplatta själva.
Killarna har med andra ord skrivit alla låtar samt producerat hela skivan på egen hand.
I en värld där många nya artister är en produkt av ett skivbolag eller ett koncept så som Idol eller X-Factor är Chaplinbröderna äkta vara.

Födda i Brooklyn den 14:e Maj 1990 flyttade familjen 18 månader senare till Kapstaden i Sydafrika då Brian och Andrews pappa kommer från det landet.
Redan vid sju års ålder skapade killarna sina första låtar efter att ha inspirerats av rockikoner så som Limp Bizkit , Nirvana , AC/DC .
Efter att ha återvänt till USA som tonåringar igen fick de upp ögonen för amerikansk hip-hop. Dessa influenser tog killarna med sig när de en än gång återvände till Sydafrika ett år senare.
I Sydafrika hade elektronisk musik slagit igenom stort och Chaplin-bröderna kombinerade då sina hip-hop influenser med det elektroniska och skapade electro-hip. Till detta skrev de texter som var liknande den av 70-tals rock, där man ofta sjöng i metaforer och målande upp en bild av det man hade att säga, mer än att säga det rakt ut.
Namnet Locnville är en del av det arv killarna bär med sig från att växa upp på olika ställen. De har helt enkelt mixat slanguttryck från USA och Sydafrika, vilket då skapat gruppnamnet.

Namnet Chaplin är helt klart bekant för många. Det skulle kanske vara lite långsökt att anta att killarna var släkt med den legendariska filmskaparen Charlie Chaplin . -Det är ju trots allt ett ganska vanligt efternamn.
Men saken är den är de faktiskt är släkt med Charlie.
”Många tror att vi är nära besläktade, men så är inte fallet” säger Andrew. ”Vår farfars far och Charlie Chaplins far var bröder. Så vi är avlägsna kusiner, typ.”
Med en sådan kändis i släkten, har tvillingarna ändå lyckats otroligt bra utan att på något sätt rida på sitt släktband.
”Vi vill ju att folk ska lyssna på musiken för musiken och inte för att vi ska ha en känd släkting, så det var inte förrän långt senare som folk faktiskt hittade sambandet mellan oss.”

Då Brian och Andrew mer eller mindre har jobbat med musik hela sitt liv har de själva lärt sig hur man producerar. Först med enkla program så som GarageBand och Hip-Hop DJ där man bygger låtar med hjälp av loopar, sedan med mer avancerade studioprogram så som Reason.
”I och med att vi skrivit låtarna själva, visste vi hur vi ville att de skulle låta på skivan” säger Andrew.
”Det blev mycket experimenterande på vägen” fyller Brian in.
Andrew fortsätter ”Och medan vi testade oss fram hittade vi hela tiden nya lösningar som funkade bättre än vi trodde från början.”
I själva musikskapandet jobbar de oftast tillsammans på sina låtar.
De tillför lika mycket i varje låt, både med texter, musik och produktion.
Då albumet Sun In My Pocket  funnits ute i över ett halvår i killarnas hemland, har de redan börjat arbeta på en uppföljare.
Tvillingarna känner att de utvecklats såpass mycket musikaliskt under arbetet med debutalbumet att de vill överföra sina nya kunskaper i nya låtar.

För två så talangfulla killar kommer givetvis tvivel från andra i branschen.
Killarna berättar för mig att en del trodde de var några andra som sjöng och spelade deras musik när de uppträdde live, och när de var i studion använde de sig av massa hjälpmedel för att få sina röster att låta så som de gör på skivan.
För att överbevisa de som tvivlade på tvillingarnas begåvning började de köra någon låt acapella när de hade liveframträdanden. Bara för att snabbt ta död på onödiga rykten.

Något de dock är nybörjare på är att remixa.
De blev tillfrågade att remixa Robyns singel Dancing on my own till hennes släpp i Sydafrika vilket de mer än gärna gjorde.
Tidigare hade de bara remixat ett par av sina egna låtar – en chilout remix av Sun in my pocket , samt en hardfloor club mix av 6 second poison – men nu vill de mer än gärna remixa andra artister.
De har till och med ett eget remixalias som är Johnny Station .
För mig som älskar bra remixar ser helt klart fram emot att få höra vad killarna kan göra för dansgolven runt om i världen. Både med sina egna samt andra artisters låtar.

Locnville har släppt singeln Sun in my pocket i Sverige.
Albumet med samma namn släpps senare i höst.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011