Många verkade ha räknat ut Hultsfredsfestivalen i år.
Själv hade jag låga förväntningar när jag åkte upp mot Sigtuna för att uppleva lite musik under tre dagar.
När rapporterna från olika medier kom och sa att det var tomt, glest och dåligt så tittar jag mig omkring och ser en välfylld camping. Jag ser glada människor och framförallt bra band.
Det är väl lite det som sätter standarden för en festival?
Visst, det är inte supermycket folk här. De två första dagarnas regnande satte nog en del spår i sista minutenförsäljningen av biljetterna. Men de som är här kan sin musik och älskar den.
Om inget så skvallrar Bastilles konsert på torsdagen om att publiken är här för banden, kan låtarna och ger dem lika mycket kärlek som om det var 15.000 personer här.
Sedan var det en hel del saker som inte riktigt passade.
Funktionärerna hade ingen aning om något när jag kom dit. Allt var kaos, och alla svarade uppgivet ”jag vet inte” på alla frågor.
Att då försöka navigera på ett område i ösregn och sedan ha fått fel information var inte det roligaste.
Det tog ett dygn innan skyltarna framför varje scen talade om vilken scen man faktiskt var vid. All annan information spreds via A4:a lappar. Och de syns ju så bra på på en stor åker…
Att arrangörerna inte bemödat sig med att koppla in kortläsare till restaurangerna och öltältet var även det ett enda stort skämt. Istället hänvisades man till en mänsklig bankomat ute på campingen. iZettle finns. Alla har en iPhone – seså, fixa.
Men på det stora hela tyckte jag det var en bra festival. Många artisterna blev extra taggade av den varma publiken, och det gjorde att de flesta konserter faktiskt blev lite bättre än vad jag kunde tro.
Så, med första försöket på ny plats för Hultsfredsfestivalen, ett namnbyte till nästa år, och kanske att man förbereder sig en dag extra inför nästa festivalen, så kan nog detta bli ganska bra.
Jag tror dock inte som Folkert Koopmans , som är VD för arrangören FKP Scorpio att festivalen behöver större namn och större scen.
Låt den växa i lugn och ro och hitta bra artister istället. Har ni det, har ni publiken.

Följ på Apple Music

Hultsfred 102

Hultsfred 103

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011